Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză fără precedent: Termocentrala Mintia a rămas fără personal de mentenanță

termocentrala mintia

Blocul Naţional Sindical, prin afiliatul său Federaţia Energetica, informează marţi că începând cu data de 25.09.2023, orele 24:00, Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanţă şi menţinerea în siguranţă a instalaţiilor după ce proprietarul a denunţat unilateral contractul cu firma de mentenanţă. Sindicatul arată că Barajul de pe râul Mureş din Mintia Sat reprezintă un pericol iminent, iar neexploatarea în condiţii de siguranţă poate duce la un dezastru pentru satele aflate în aval.

BNS lasează un apel

”Atragem atenţia autorităţilor competente să ia măsuri urgente pentru evitarea unor dezastre de proporţii. De asemenea, solicităm autorităţilor locale să verifice activitatea societăţii deoarece pune în pericol siguranţa cetăţenilor, a mediului şi a sistemului energetic”, spune BNS.

”Blocul Naţional Sindical, prin afiliatul său Federaţia Energetica, informează că începând cu data de 25.09.2023, orele 24:00, Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanţă şi menţinerea în siguranţă a instalaţiilor după ce proprietarul a denunţat unilateral contractul cu firma de mentenanţă. La acest moment, barajul de pe râul Mureş din Mintia Sat reprezintă un pericol iminent, iar neexploatarea în condiţii de siguranţă poate duce la un dezastru pentru satele aflate în aval, cât şi la un dezastru ecologic – în condiţiile în care termocentrala nu are autorizaţie de funcţionare. Au fost transmise masuri clare de către autorităţi, dar ignorate complet de către proprietar”, transmite Blocul Naţional Sindical, într-un comunicat oficial.

Potrivit BNS, ”Autoritatile A.N. Apele Române Hunedoara, cât şi cele din Judeţul Mureş au dat dispoziţii clare ca barajul să fie supravegheat şi exploatat în permanenţă, 24 din 24, de către personal autorizat”.

”Având în vedere dezastrele care s-au întamplat în ultima perioadă, atragem atenţia autorităţilor competente să ia măsurile necesare deoarece proprietarul termocentralei, Mass Global Energy, ignoră total legislaţia română, cât şi cea europeană făcând o confuzie totală între România şi Irak. De asemenea, depozitul de zgură şi cenuşă Mal Drept Mureş şi depozitul de zgură şi cenuşă Bejan au rămas fără supraveghere deşi aceste obiective trebuie supravegheate în permanenţă”, arată BNS.

Sindicatul menţionează că instalaţiile electrice din Termocentrala Mintia de 6 KV(6000 KW) au rămas fără personal autorizat de întreţinere şi supraveghere – condiţie obligatorie pentru Sistemul Energetic Naţional.

”Atragem atenţia autorităţilor competente să ia măsuri urgente pentru evitarea unor dezastre de proporţii. De asemenea, solicităm autorităţilor locale să verifice activitatea societăţii deoarece pune în pericol siguranţa cetăţenilor, a mediului şi a sistemului energetic”, mai spune BNS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.