Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză fără precedent: Timişoara nu mai beneficiază, începând cu 1 noiembrie, de serviciul de salubritate stradală

gunoi

Locuitorii municipiului Timişoara nu mai beneficiază, începând cu 1 noiembrie, de serviciul de salubritate stradală, au informat reprezentanţii societăţii RETIM, potrivit Agerpres.

"RETIM Ecologic Service SA informează populaţia municipiului Timişoara că începând de astăzi, 1 noiembrie 2018, nu va mai presta servicii de salubritate stradală. Contractul dintre primărie şi RETIM s-a încheiat pe 4 august, RETIM prestând încă 90 de zile după această dată. RETIM nu a predat serviciul, întrucât Primăria Municipiului Timişoara nu a solicitat aceasta şi nu a prezentat noul operator", potrivit unui comunicat de presă transmis joi de RETIM.

Primăria Municipiului Timişoara a organizat licitaţia pentru atribuirea noului contract de salubritate stradală în perioada iunie-iulie 2018, la care RETIM nu a participat, întrucât nu a considerat profitabilă prestarea serviciilor solicitate prin caietul de sarcini şi, astfel, nu a fost desemnat niciun câştigător.

În urma licitaţiei eşuate primăria a găsit ca soluţie temporară pentru asigurarea serviciului de curăţenie stradală în municipiu, obligarea RETIM să presteze activitatea pentru încă 90 de zile, folosind o clauză de reziliere din contract.

"Practic, contractul dintre primărie şi RETIM prevedea ca în cazul rezilierii acestuia, operatorul este obligat să mai presteze încă 90 de zile, aşa încât să se asigure predarea serviciului. Astfel, Primăria Municipiului Timişoara a anunţat RETIM că reziliază contractul pe data de 2 august 2018, cu două zile înainte de finalizarea acestuia", se menţionează în comunicat.

În data de 1 noiembrie, RETIM a fost anunţat de către Primăria Timişoara că începând cu această dată nu vor mai fi decontate serviciile de salubrizare stradală, în condiţiile în care nici până la această dată municipalitatea nu a cerut societăţii RETIM să predea serviciul şi nu a prezentat nicio informare despre noul operator de salubrizare, înregistrând totodată restanţe la plată de aproximativ 5,6 milioane lei, susţine RETIM.

În aceste condiţii, regia de salubritate încetează operarea serviciului de curăţenie stradală de la 1 noiembrie.

Colectarea deşeurilor menajere de către RETIM va continua, societatea câştigând în anul 2017 licitaţia organizată la nivel judeţean pentru două zone ale judeţului, pe o perioadă de zece ani.

"Noutatea sistemului în municipiu este dată de iniţierea campaniilor de colectare trimestrială a deşeurilor voluminoase şi periculoase şi desfiinţarea campaniilor de curăţenie de primăvară şi toamnă", conform sursei menţionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.