Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZĂ în Golf: Când expiră ULTIMATUMUL Riadului şi al aliaţilor săi la adresa Qatarului

AFP
qatar, criza

Ultimatumul adresat Qatarului de Arabia Saudită şi aliaţii săi arabi expiră duminică, în contextul în care nu există semne care să prefigureze depăşirea crizei, relatează Reuters şi AFP.

Mai exact, ultimatumul expiră la sfârşitul zilei. Qatarul a declarat anterior că a primit cererile la 22 iunie, având un termen de 10 zile pentru a răspunde. Dar sfârşitul acestui termen nu a fost confirmat de niciuna dintre părţi.

Citește și: Accident ÎNFIORĂTOR în Rusia: 13 morți în urma coliziunii între un autocar și un camion

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt au rupt relaţiile diplomatice cu statul Qatar la 5 iunie, apoi au închis toate frontierele aeriene, maritime şi terestre cu Qatar, acuzându-l de legături cu terorismul şi apropierea de Iran - acuzaţii respinse de Doha.

Pe lista cu 13 cereri adresată Qatarului figurează închiderea postului de televiziune Al Jazira şi a unei baze militare turce de pe teritoriul micului emirat, limitarea relaţiilor cu Iranul şi ruperea oricăror legături cu organizaţii catalogate ca teroriste.

Citește și: Lege CONTROVERSATĂ semnată de Putin: Mii de ruși vor fi dați AFARĂ DIN CASE

Aflat într-o vizită la Roma, ministrul de externe al Qatarului, şeicul Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, a declarat că aceste solicitări sunt nerealiste. "Această listă de cerinţe a fost concepută pentru a fi respinsă. Ea nu este menită să fie acceptata sau chiar negociată", a spus el, adăugând că ultimatumul arab nu are ca scop lupta împotriva terorismului, ci limitarea suveranităţii micului emirat bogat în gaze naturale, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, ministrul de externe al Qatarului a reiterat că ţara sa este pregătită să negocieze cu vecinii săi arabi. Aceştia din urmă afirmaseră anterior că cererile lor nu sunt negociabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.