Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza incendiilor de vegetaţie din California escaladează din cauza vântului extrem de puternic

DC News
pompier incendiu incendii

Criza incendiilor de vegetaţie din California a escaladat marţi din cauza vântului extrem de puternic care a intensificat cel mai puternic incendiu din statul american, precum şi un incendiu de dimensiuni mai mici, care a afectat o comunitate rurală de pe versantul unui munte, determinând şi oprirea din precauţie a alimentării cu energie electrică, transmite Reuters.

Considerat deja al doilea cel mai mare incendiu de vegetaţie din istoria Californiei, Dixie arde încă de la jumătatea lunii iulie, când a izbucnit în zona aridă Sierra Nevada, aflată la nord-est de San Francisco. Acest incendiu a cuprins peste 240.000 de hectare, conform Departamentului californian pentru protecţia pădurilor Cal Fire.

Peste 13.700 de hectare au fost cuprinse de flăcările incendiului Dixie în ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.ro.

Doug Ulibarri, purtător de cuvânt al comandamentului pentru lichidarea incendiului Dixie, a explicat că intensificarea flăcărilor este legată de vântul care a bătut cu putere în nordul Californiei în noaptea de luni spre marţi. El a precizat că liniile defensive împotriva avansării flăcărilor amenajate de echipele de intervenţie în jurul a aproximativ o treime din perimetrul incendiului Dixie au rezistat în mare parte în cursul nopţii.

Aproximativ 1.200 de locuinţe şi alte clădiri au fost complet distruse de flăcări. Alte 16.000 de clădiri sunt considerate sub ameninţarea de a fi cuprinse de flăcări, iar conform estimărilor între 12.000 şi 28.000 de localnici au fost evacuaţi.

Un incendiu mai mic a devenit marţi unul dintre cele mai ameninţătoare din California, după ce vântul puternic a împrăştiat flăcările incendiului Caldor, aflat la aproximativ 100 de kilometri est de Sacramento, spre localitatea montană Grizzly Flats, din El Dorado County.

Conform Cal Fire, doi civili au suferit răni grave în timp ce încercau să fugă din calea flăcărilor, iar un număr nespecificat de case şi alte structuri din această localitate de munte au fost complet distruse de flăcări. Publicaţia The Sacramento Bee a raportat că printre pierderile materiale suferite de localitatea Grizzly Flats, o comunitate cu aproximativ 1.200 de locuitori, se numără şcoala generală, o biserică şi clădirea poştei.

Biroul pentru Servicii de Urgenţă al Guvernatorului Californiei a anunţat că, până marţi seară, peste 11.000 de persoane au fost strămutate din calea incendiului Caldor - fiind emise ordine de evacuare pentru mai multe localităţi, printre care Pollock Pines şi Somerset.

Cea mai mare companie californiană de utilitate publică, Pacific Gas and Electric Company (PG&E), a oprit din precauţie furnizarea de energie electrică în mai multe regiuni din nordul Californiei pentru a reduce riscul izbucnirii unor noi incendii.

Conform PG&E, vântul foarte puternic poate duce la ruperea liniilor de mare tensiune, fiind suficientă o scânteie pentru a se naşte un nou focar, din cauza căldurii, a nivelurilor reduse ale umidităţii şi a faptului că vegetaţia în regiune este extrem de uscată şi poate lua foarte uşor foc.

Reprezentanţii PG&E au precizat că vor fi afectate de întreruperi ale furnizării de energie electrică 51.000 de locuinţe şi sedii de firme din 18 comitate. Ei au mai susţinut că această măsură preventivă va fi ridicată în aproximativ 24 de ore, după ce vântul îşi va pierde din intensitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.