Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza laptelui praf pentru bebeluși: Joe Biden invocă o lege de război pentru a rezolva problema

stiri.md
nou nascuti bebelusi

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat miercuri noi măsuri pentru a rezolva criza de lapte praf pentru bebeluşi, invocând o lege specială care datează din perioada Războiului Rece pentru a-i ajuta pe producători să obţină ingredientele necesare şi de asemenea prin organizarea unui pod aerian pentru a aduce lapte praf în SUA, informează Reuters, conform AGERPRES.

Rafturile cu lapte praf din magazinele americane s-au golit după ce principalul producător din SUA, firma Abbott Laboratories, a decis în luna februarie să retragă de pe piaţă o serie de produse de lapte praf, inclusiv Similac, după apariţia unor reclamaţii cu privire la infecţii bacteriene la bebeluşii care au consumat produsele.

Departamentul Apărării "va utiliza contractele cu companiile aeriene cargo, aşa cum a făcut în primele luni ale pandemiei, pentru a transporta produse provenite de la uzine din străinătate care satisfac normele americane de securitate", a precizat Casa Albă într-un comunicat. Această operaţiune, denumită 'Operation Fly Formula', va permite "accelerarea importurilor şi distribuţiei de lapte praf, oferind în acelaşi timp un sprijin producătorilor care continuă să îşi majoreze producţia", se mai arată în comunicat.

În paralel, Joe Biden a invocat "Defense Production Act" (-Legea pentru Producţia de Apărare-nr.), o lege specială care datează din perioada Războiului Rece şi care îi permite preşedintelui să ceară firmelor care produc ingrediente utilizate în producţia de lapte praf să le livreze cu prioritate fabricanţilor de acest produs indispensabil pentru părinţii cu copii mici.

O serie de firme din Europa, precum grupul elveţian Nestle SA şi producătorul britanic de bunuri de larg consum Reckitt Benckiser, au anunţat şi ei că a decis să-şi majoreze producţia de lapte praf şi de asemenea să facă livrări mai frecvente către supermarketurile din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.