Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZA locurilor de muncă generată de pandemie ALARMEAZĂ UE: Comisarul UE pentru locuri de muncă preconizează probleme GRAVE

freepik.com
Telemunca

Comisarul Uniunii Europene (UE) pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a atenţionat asupra unei potenţiale crize sociale după pandemia de coronavirus, informează joi dpa.

Chiar dacă până acum nu a avut loc o creştere dramatică a cifrelor privind şomajul, perspectivele, în special pentru tineri, nu sunt deloc bune, a subliniat Schmit într-un interviu pentru agenţia de presă germană. Este nevoie de politici care să asigure că nu vom aluneca într-o nouă criză socială după pandemie, a adăugat el, conform Agerpres.

Schmit urmează să prezinte joi un plan de acţiune pentru o Europă mai socială, alături de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Planul este de a asigura că aşa-zisul Pilon european al drepturilor sociale, lansat de Comisia Europeană în 2017, este pus în aplicare în Europa.

Iniţiativa caută să ofere noi drepturi sociale şi să îmbunătăţească regulile sociale existente pe teritoriul UE şi serveşte drept busolă pentru a se ajunge la condiţii de lucru şi de trai mai bune pe teritoriul blocului comunitar.

Ea prevede numeroase principii privind standarde minime comune, inclusiv salarii echitabile, asistenţă în eventualitatea şomajului, asistenţă medicală sau asistenţă pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.