Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza pândește din toate direcțiile! Ministrul Economiei vine cu vești proaste pentru afaceriștii din România

News.ro
Florin Spataru

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a afirmat că preţurile crescute la energie duc economia europeană şi cea românească într-o situaţie de necompetitivitate, precizând că se înregistrează scăderi ale creşterii economice, dar că România, pentru că a înregistrat una dintre cele mai mari creşteri la nivel european în acest an, această scădere nu va duce şi la o micşorare a PIB-ului ţării noastre, scrie News.ro.

Florin Spătaru a fost întrebat, marţi, la Digi 24, care sunt previziunile la Guvern în condiţiile în care comisarul european pentru Economie a declarat că Europa va intra în recesiune în această iarnă.

“O parte din aceste informaţii ne-au parvenit la Ministerul Economiei, tocmai de aceea am şi această discuţie cu mari consumatori şi cu producătorii de energie. Într-adevăr, preţurile crescute la energie duc economia europeană şi economia românească într-o situaţie de necompetitivitate”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, ”avem scăderi ale creşterii economice, dar România, fiind una dintre ţările cu cea mai mare creştere la nivel european în 2022 va avea o scădere a acestei creşteri şi nu va duce la scădere a PIB-ului României”.

”Trebuie să fim foarte atenţi, trebuie să reacţionăm imediat la orice măsură de susţinere şi de reducere a inflaţiei aşa cum a fost adoptată de către guvernul american. Pentru asta va trebui să vedem cum vom adopta măsuri de susţinere a sectoarelor economice critice la nivel european şi la nivel naţional pentru că orice închidere a unei companii mari va duce la pierderea locurilor de muncă. Sunt reduceri ale capacităţilor de producţie şi asta nu este de azi de ieri, este de ceva timp”, a mai afirmat Florin Spătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.