Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza politică din Malaezia ia sfârșt - Muhyiddin Yassin este noul premier

www.sidro.com
steag Malaezia

Fostul ministru de interne malaezian Muhyiddin Yassin a fost numit sâmbătă şef al guvernului, succedându-i lui Mahathir Mohamad, a cărui demisie la 24 februarie a aruncat ţara în incertitudine politică, relatează AFP potrivit Agerpres.

Anunţul numirii lui Muhyiddin Yassin a fost făcut de responsabili ai palatului regal, care au precizat că premierul desemnat va depune jurământul duminică.

'Procesul de desemnare a unui prim-ministru nu poate fi amânat, pentru că ţara are nevoie de un guvern pentru bunăstarea poporului şi a naţiunii', a transmis palatul regal într-un comunicat.

Acest anunţ nu doar marchează sfârşitul puterii lui Mahathir, în vârstă de 94 de ani, considerat de unii părintele fondator al Malaezei moderne, ci reduce totodată considerabil şansele ca ştafeta să fie preluată de succesorul său desemnat, Anwar Ibrahim.

Mahathir, cel mai vârstnic lider politic din lume, revenit la putere în 2018 după 15 ani, propusese miercuri să formeze un guvern de uniune.

Relaţiile turbulente dintre Anwar şi Mahathir domină viaţa politică a ţării de peste două decenii. Cei doi s-au aliat însă în 2018 pentru a-l înlătura de la putere pe fostul premier Najib Razak, implicat într-un scandal uriaş de deturnare de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.