Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CRIZA politică din Venezuela se agravează. Liderului Opoziției i s-a interzis 15 ani să candideze

Venezuela

Agenţia de verificare a funcţionarilor publici din Venezuela i-a interzis vineri lui Henrique Capriles, principalul adversar al preşedintelui socialist Nicolas Maduro, să ocupe funcţii publice timp de 15 ani, informează AFP. Prin urmare, Capriles nu va putea să candideze la preşedinţie, în 2018, relatează agerpres.

Sancţiunea aplicată principalului opozant al lui Maduro este urmarea unor "nereguli administrative" care i s-ar fi găsit, în calitatea sa de guvernator al statului Miranda din nordul Venezuelei. 

Capriles are posibilitatea de a contesta decizia în termen de 15 zile, în faţa agenţiei care a luat măsura împotriva sa, sau în următoarele şase luni, la Curtea Supremă. Opoziţia acuză însă ambele organisme că sunt aservite puterii, arată AFP. 

Învins la o diferenţă mică în alegerile prezidenţiale din 2013, politicianul în vârstă de 44 de ani a cerut vineri sprijinul concetăţenilor săi, printr-o conferinţă de presă unde a spus: "Nu este lupta mea, ci a tuturor venezuelenilor! (...) Ne vom apăra Constituţia şi ţara!". 

Ineligibilitatea lui Capriles a fost anunţată mai întâi în reţeaua Twitter de vicepreşedintele Parlamentului de la Caracas, Freddy Guevara, care a scris că interdicţia are un singur obiectiv: "dictatura vrea să îşi aleagă opoziţia". 

Sâmbătă, se aşteaptă noi manifestaţii, convocate de adversarii regimului fondat de fostul preşedinte Hugo Chavez, decedat în 2013. Climatul este tensionat după protestele de joi, în cursul cărora un tânăr de 19 ani a fost ucis, 19 oameni au fost răniţi şi 30 arestaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.