Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criză politică în Coreea de Sud: Prima femeie președinte, la un pas să-și piardă funcția

Huffington Post
Park Geun-Hye

Cele trei partide de opoziţie din Coreea de Sud au înaintat sâmbătă în Parlament o moţiune pentru destituirea preşedintelui Park Geun-hye, aflat în centrul unui scandal de corupţie, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro. Park Geun-hye ar putea deveni prima deţinătoare a acestei funcţii care îşi încheie prematur mandatul în urma unui scandal. 

Moţiunea a fost semnată de 171 dintre cei 300 de membri ai Legislativului de la Seul. În textul documentului se arată că preşedintele Park a încălcat legea şi a comis abuz de putere.

Bătălie pentru fotoliile de conducere din Parlament: La ce funcții aspiră Dragnea, Ponta și Gorghiu


"Prin urmare, propunem începerea procedurilor de destituire pentru a proteja Constituţia şi pentru a restaura ordinea constituţională", au notat semnatarii moţiunii. Potrivit documentului, "dorinţa poporului este ca preşedintele să părăsească funcţia, iar asta a reieşit clar din marşurile şi protestele la care au luat parte numeroşi cetăţeni din generaţii diferite, cu ideologii şi origini diferite". 

Votul privind destituirea preşedintelui ar urma să aibă loc în data de 9 decembrie, au spus reprezentanţii partidelor de opoziţie. Procedura prevede că înainte să intre în dezbaterea plenului orice document trebuie evaluat, în prealabil, de secretariatul acestui for. 

Pentru ca moţiunea să fie adoptată, cele trei partide semnatare au nevoie şi de votul a 28 de membri ai formaţiunii lui Park. Abia atunci ar deţine majoritatea de două treimi necesară pentru o destitui

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.