Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza semiconductorilor duce la situații hilare: Volkswagen nou, fără radio și navigație

Das Auto
volkswagen

Volkswagen Fox este disponibil în prezent pe piața din Brazilia fără sistem de navigație și fără radio. Pe bordul mașinii, constructorul a montat un capac din plastic. Preţul mașinii a fost micşorat, pentru a compensa lipsa echipamentului.

Criza semiconductorilor din industria auto, declanşată în timpul pandemiei s-a înrăutăţit odată cu accidentul de containere Ever Date, care pe 23 martie 2021 a blocat Canalul Suez timp de o săptămână, paralizând comerţul global, informează Mediafax.

Cea mai elocventă consecinţă vizează modelul Volkswagen Fox, vândut în Brazilia. În ţara sud-americană, maşina este disponibilă fără un sistem de divertisment la bord. Şoferii nu vor putea urma instrucţiunile navigatorului şi nici măcar să asculte radioul. În locul acestora, a fost montat un capac din plastic.

Volkswagen Fox este un model destul de învechit. Construit pe baza platformei Pq24, utilizat încă din anii 1990, folosit şi pentru prima generaţie Skoda Fabia, modelul este aproape de pensionare.

În câteva luni, se aşteaptă ca Volkswagen Brazilia să lanseze nova Voyage. Între timp, producătorul german a fost nevoit să ofere maşina fără integrare tehnologică. Este o alegere care tinde să păstreze rezervele de semiconductori şi să nu le risipească pentru un model care este aproape de a ieşi de pe liste.

Preţul de listă a fost redus în Brazilia. Modelul Volkswagen Fox este disponibil începând de la 61.690 reali, aproximativ 10.000 de euro.

Mulţi producători au aplicat strategii pentru a proteja sau creşte producţia, investind în ingineria automatizării şi dezvoltând noi procese tehnologice. Pentru producătorii de automobile, problema semiconductorilor se dovedeşte a fi colosală.
Criza este complexă, iar analiştii cred că redresarea este posibilă abia din 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.