Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criza ucraineană: Cancelarul german Olaf Scholz face apel la Rusia să profite de 'ofertele de dialog'

VOX
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut luni Rusiei, în cadrul unei vizite la Kiev, să profite de "ofertele de dialog" menite să ducă la o dezamorsare a crizei ucrainene şi a dat asigurări în acelaşi timp că Germania "îşi va continua cu hotărâre" ajutorul economic şi sprijinul pentru Ucraina în contextul tensiunilor cu Moscova, relatează AFP.

"Activităţile militare ale Rusiei la frontiera ucraineană sunt de neînţeles. Nu există motive rezonabile pentru o astfel de desfăşurare militară. Cerem Rusiei să profite de ofertele de dialog existente", a declarat Scholz într-o conferinţă de presă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu o zi înainte de o deplasare la Moscova.

Citește și: Germania continuă eforturile diplomatice - Ce crede Berlinul despre o posibilă invazie rusă în Ucraina

Scholz a mai dat asigurări că Germania "îşi va continua cu hotărâre" ajutorul economic şi sprijinul pentru Ucraina.

"Nicio ţară din lume nu a susţinut financiar Ucraina atât de puternic precum Germania în cursul ultimilor opt ani", a spus cancelarul german, potrivit Agerpres.ro.

"În faţa influenţei străine, am supravegheat autonomia şi rezistenţa sa. Şi pot să vă asigur că vom continua acest sprijin cu aceeaşi hotărâre", a adăugat el.

Citește și: Vladimir Putin este gata să nu mai pornească războiul: Kremlinul renunță la toate condițiile, cu excepția uneia pe care Kievul e gata să o acceptat

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa consideră controversatul gazoduct ruso-german Nord Stream 2 drept "o armă geopolitică".

"Înţelegem clar că este o armă geopolitică", a spus liderul de la Kiev despre acest gazoduct, care ar urma să livreze gaz rusesc în Germania ocolind Ucraina, dar care nu a primit încă undă verde de la Berlin pentru a începe să funcţioneze.

Citește și: VIDEO A început teatrul rusesc: 'Bad boy' Serghei Lavrov face schimb de roluri și îi cere lui Vladimir Putin să încerce diplomația, nu războiul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.