Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croația - Argentina 1-1, după prima zi a finalei Cupei Davis

rfi.ro
tenis

Juan Martin Del Potro l-a învins pe ''veteranul'' croat Ivo Karlovic, cu 6-4, 6-7 (6/8), 6-3, 7-5, vineri, la Zagreb, și a restabilit egalitate în finala Cupei Davis care se dispută între echipele Croației și Argentinei, 1-1.

Del Potro (38 ATP) s-a impus după trei ore și 18 minute în fața unui adversar mai bine clasat în ierarhia mondială (locul 20), dar cu nouă ani mai tânăr. Karlovic a reușit nu mai puțin de 35 de ași, dar au fost insuficienți pentru a obține victoria în fața sud-americanului, care a realizat și el 15. În plus, croatul a comis și 12 duble greșeli. Dacă serviciul a fost arma sa forte, Karlovic în schimb nu a reușit să își creeze nici măcar o minge de break în acest meci. Raportul erorilor neforțate a fost relevant, 48 pentru croat, 19 pentru argentinian.

În primul meci de simplu al confruntării, Marin Cilic l-a învins pe Federico Delbonis cu 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2. Sâmbătă, de la ora 16,00 (ora României), va avea loc meciul de dublu, dintre perechile Ivan Dodig/Franko Skugor și Leonardo Mayer/Guido Pella. Duminică, de la 15,00, se vor juca ultimele partide de simplu, Marin Cilic — Juan Martin Del Potro, iar apoi Ivo Karlovic — Federico Delbonis. Croația speră să obțină un nou triumf în Cupa Davis, la 11 ani după victoria din finala cu Slovacia, disputată la Bratislava în 2005. Argentina a jucat de patru ori până acum finala competiției masculine de tenis rezervată echipelor naționale (în 1981, 2006, 2008 și 2011), dar nu a reușit să câștige niciodată "Salatiera de argint", conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.