Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croaţia a fost propusă de promotorul lui Kubrat Pulev pentru meciul cu campionul Anthony Joshua

www.news.ro
mănuși box

Reprezentantul pugilistului bulgar Kubrat Pulev, challenger-ul oficial al britanicului Anthony Joshua la titlul mondial IBF al categoriei grea, a propus ca lupta să aibă loc într-un oraş din Croaţia, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Promotorul Ivailo Goţev consideră că Amfiteatrul roman din localitatea Pula este potrivit pentru meciul programat iniţial pe stadionul lui Tottenham din Londra în data de 20 iunie, care a fost însă amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Consiliul britanic de control al boxului a anunţat săptămâna trecută că meciurile profesioniste s-ar putea relua în luna iulie, dar fără spectatori.

Promotorul lui Joshua, Eddie Hearn, preferă însă un meci în Orientul Mijlociu, decât o confruntare fără spectatori.

''Cele două tabere au primit patru săptămâni pentru a găsi un nou teritoriu dacă situaţia şi restricţiile din Anglia nu se schimbă. Noi ne gândim la Croaţia, unde există un stadion roman unic şi suntem în discuţii active'', a declarat Goţev, care vede posibil un meci în luna august sau septembrie, în timp ce Hearn optează pentru septembrie sau octombrie.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

Amfiteatrul roman din oraşul croat este recunoscut pentru găzduirea unor concerte cu artişti de top precum Luciano Pavarotti, Sting sau Elton John. Arena a găzduit şi două meciuri de hochei pe gheaţă în 2012.

''Ne place această opţiune pentru că este în Europa, în mijlocul continentului. Arena în sine este pregătită pentru un eveniment inedit pentru vremea noastră. Vor exista şi oportunităţi pentru spectatori respectându-se măsurile de precauţie.

E nevoie de un acord reciproc. Vrem ca termenii şi condiţiile să fie corecte pentru ambele părţi. Nu se poate face un meci în Bulgaria din cauză că nu este de acord Joshua. El vrea să lupte acasă, dar acest caz de forţă majoră a adus o schimbare. Kubrat, oricum, era gata să se bată pe terenul lui Joshua, chiar dacă arbitrii-judecătorii ar fi rudele acestuia'', a spus Goţev.

Joshua, 30 ani, este campionul mondial WBA, WBO şi IBF, titluri pe care le-a recucerit după ce l-a învins la puncte cu o decizie unanimă pe americanul Andy Ruiz Jr într-un meci disputat în decembrie în Arabia Saudită.

Joshua trebuie să lupte iniţial cu Pulev la Cardiff, în octombrie 2017, dar meciul a fost amânat din cauza accidentării bulgarului la umăr.

Pulev a mai avut o şansă la titlul mondial IBF în 2014, când a fost învins de Vladimir Kliciko prin KO în repriza a cincea a meciului disputat la Hamburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.