Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Croatul Lovro Zvonarek, de la Slaven Belupo, a devenit cel mai tânăr căpitan din istoria cluburilor de primă divizie europeană

 Lovro Zvonarek

Croatul Lovro Zvonarek, jucător al echipei de fotbal Slaven Belupo, a devenit cel mai tânăr căpitan din istoria cluburilor de primă divizie europeană. Conform IFFHS, el a preluat banderola de căpitan în meciul din campionatul croat cu Hadjuk Split (0-0), pe 24 aprilie, având 16 ani și 351 de zile, informează Mediafax.

Zvonarek l-a depășit pe precedentul deținător al recordului, Kristoffer Ajer (Norvegia), cu doar 4 zile, a informat vineri Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Există 7 jucătorii de la cluburi din prima ligă europeană care au fost căpitani la o vârstă mai mică de 20 de ani.

Zvonarek a debutat pentru Slaven Belupo în meciul de campionat cu Rijeka (0-2), ca rezervă, la 12 mai 2021, când avea 16 ani și 4 zile. În acea zi, el a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istorie în campionatul croat, cu doar 2 zile mai mare decât deținătorul anterior al recordului, Marko Dabro, care a jucat la 16 ani și 2 zile.

În cel de-al doilea meci de campionat, la 22 mai 2021 vs Varaždin (1-0), Zvonarek a marcat un gol ceea ce l-a făcut cel mai tânăr marcator din istorie în liga croată (la 16 ani și 14 zile). El a preluat acest record de la Alen Halilović.

Zvonarek aparține deja de Bayern Munchen, cu care a semnat în august 2021 pentru o sumă anunțată de 1,8 milioane de euro. El rămâne împrumutat la Slaven Belupo în actualul sezon și se va alătura lui Bayern înainte de următorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.