Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Crosul Europei' va avea loc în format clasic, dar și virtual

sursa foto: pixabay
maraton

"Crosul Europei", organizat până în 2019 în 9 mai, de Ziua Europei, va fi organizat în acest an altfel, din cauza pandemiei, de către Europe Direct Regiunea Centru şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, urmând să aibă loc în următoarea perioadă în format clasic, dar şi virtual, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

"De mai bine de un an şi jumătate, 'Crosul Europei' a fost oprit de boala care a bulversat întreaga societate, dar spiritul nostru trebuie să învingă şi natura este cel mai bun loc unde ne putem reîncărca, moral şi fizic. De aceea, Crosul Europei va fi altfel în 2021, fiind desfăşurat atât clasic, prin participarea elevilor din şase unităţi şcolare din cele şase judeţe ale Regiunii Centru, cât şi virtual, prin înscrierea online a cetăţenilor care doresc să alerge sau să facă o simplă plimbare în natură", se menţionează în comunicatul dat publicităţii de către ADR Centru.

Potrivit sursei citate, toţi cei care finalizează înscrierea vor obţine un kit de înscriere, iar cele mai bune rezultate vor fi recompensate cu obiecte promoţionale.

"În urmă cu un an, am fost obligaţi să amânăm 'Crosul Europei', aşa cum s-au amânat sau anulat toate competiţiile şi evenimentele de mare anvergură, deoarece lupta cu pandemia era inegală. În acest an, avem deja cu toţii o armă, care se numeşte vaccin şi am transmis tuturor cetăţenilor din Regiunea Centru că noi nu vom opri 'Crosul Europei'. Acest eveniment a avut un mare succes în 2019, iar acum în 2021, trebuie să arătăm solidaritate, dar şi voinţa de a depăşi condiţiile critice. De aceea, în această perioadă plină de restricţii, vom organiza un eveniment altfel, desfăşurat parţial în format fizic, acolo unde se poate, dar primim şi înregistrări video ale celor care au făcut mişcare", a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al ADR Centru, Simion Creţu.

"Crosul Europei" va fi completat cu o suită de discuţii cu cetăţenii pe teme de mediu, care se vor desfăşura online la nivelul fiecărui judeţ.

Numărul de participanţi la cros este estimat la aproximativ 400 de persoane, inclusiv elevii de la şcoli şi licee din întreaga Regiune Centru. Înscrierile se deschid luni, 15 noiembrie.

Regulamentul acestui eveniment este disponibil pe pagina web www-europedirect-adrcentru.ro.

Cei înscrişi la crosul desfăşurat în format clasic vor alerga cel puţin 1.000 de metri. Toţi participanţii vor primi din partea organizatorului un kit de materiale de înscriere (tricou, sacoşă, blocnotes şi pix), iar primii trei finalişti vor primi medalii şi câte un card/voucher valoric de 100 lei. Numărul maximum de locuri disponibile este de 300 (50 / judeţ).

La crosul virtual pot participa cetăţeni din Regiunea Centru, care se înscriu online la această activitate şi care utilizează o aplicaţie de fitness care le înregistrează activitatea sportivă, exclusiv în afara locuinţei. Sunt disponibile 100 de locuri la nivel regional. Înscrierea şi startul pot fi făcute oricând în intervalul 15 noiembrie (ora 9,00) - 15 decembrie (ora 23,59). Distanţa minimă parcursă trebuie să fie de 2 kilometri.

Evenimentul are drept scop încurajarea practicării unui stil de viaţă sănătos, a implicării comunitare în protejarea unui mediu mai curat, activităţi ce susţin prioritatea europeană "Pactul Verde European" şi importanţa protecţiei mediului înconjurător. Sloganul de anul acesta al Crosului este "Sănătate, libertate, cu o tură în natură!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.