Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie anunță că tentativa de evacuare a oamenilor din Mariupol a eşuat

mariupol

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) a anunţat că a eşuat şi tentativa de duminică de evacuare a civililor din Mariupol, la fel ca sâmbătă, anunță news.ro.

“Oamenii trăiesc în teroare în Mariupol, disperaţi să fie în siguranţă. Tentativa de astăzi de începere a evacuării a aproximativ 200.000 de oameni a eşuat. Tentativele ratate subliniază amsenţa unei înţelegeri detaliate şi funcţionale între părţile implicate în conflict”, a precizat ICRC pe Twitter.

“Oamenii din Mariupol şi din alte locuri din Ucraina trăiesc în situaţii disperate. Ei trebuie să fie protejaţi tot timpul. Ei nu sunt o ţintă. Oamenii au nevoie urgent de apă, mâncare, adăpost. Lucruri de bază în viaţă. Avem nevoie de garanţii de siguranţă pentru a putea să le aducem ajutoare”, a adăugat organizaţia.

Dimineaţa, autorităţile din Mariupol anunţau că în intervalul 10:00 – 21:00 focul va înceta şi că vor putea fi evacuaţi civilii.

Un plan similar anunţat sâmbătă nu a putut fi pus în practică, armistiţiul nefiind respectat, astfel că nu s-a putut activa coridorul pentru evacuarea civililor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.