Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roșie are nevoie de 243 de milioane de euro: 'Escaladarea conflictului din Ucraina provoacă pagube devastatoare'

crucea rosie

Crucea Roşie a lansat marţi un apel pentru donaţii în vederea colectării a 250 de milioane de franci elveţieni (243 de milioane de euro) pentru a ajuta persoanele afectate de conflictul din Ucraina, avertizând că milioane de oameni s-ar putea confrunta în curând cu suferinţe extreme, informează AFP.

Situaţia umanitară din Ucraina se deteriorează rapid, au avertizat Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).

Pentru a răspunde acestor nevoi "subite şi masive", cele două organizaţii au lansat împreună un apel pentru donaţii în valoare totală de 250 de milioane de franci elveţieni (243 de milioane de euro; 273 de milioane de dolari).

CICR a estimat că este nevoie de 150 de milioane de franci elveţieni pentru operaţiunile sale în Ucraina şi în ţările învecinate în acest an.

"Escaladarea conflictului din Ucraina provoacă pagube devastatoare. Numărul victimelor continuă să crească pe măsură ce structurile sanitare se luptă să facă faţă", a declarat directorul general al CICR, Robert Mardini.

În acelaşi timp, IFRC a făcut apel la colectarea a 100 de milioane de franci elveţieni pentru a ajuta societăţile naţionale de Cruce Roşie să ofere asistenţă iniţială în beneficiul a două milioane de persoane aflate în nevoie.

Echipele Crucii Roşii de pe teren încearcă să ofere un ajutor vital constând în produse de primă necesitate, echipamente medicale şi adăpost.

"Nevoile populaţiei afectate de conflict cresc de la o oră la alta", a declarat Jagan Chapagain, secretarul general al IFRC.

"Facem apel la solidaritate internaţională pentru a spori asistenţa acordată oamenilor care au de suferit în acest conflict", a adăugat Chapagain.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.