Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie Română trimite al doilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuţi

basilica.ro
crucea rosie

Crucea Roşie Română trimite al doilea convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuţi, în sprijinul persoanelor afectate de războiul din Ucraina, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii transmis, joi, AGERPRES.

Un număr de şase TIR-uri cu 130 de tone de alimente de bază greu perisabile, produse de igienă personală, materiale sanitare, aparatură medicală, medicamente, materiale de cazarmament şi produse de îngrijire bebeluşi şi copii, pleacă, joi după-amiaza, de la un depozit al Crucii Roşii Române de pe Autostrada A1, pus la dispoziţie de un dezvoltator logistic.

Convoiul va staţiona, joi seara, în Vama Siret şi îşi va relua traseul spre Cernăuţi vineri. În Vama Siret convoiului umanitar i se va alătura încă un TIR cu produse de strictă necesitate de la filiala de Cruce Roşie Satu Mare şi un TIR cu kituri de familie de la Crucea Roşie Chineză.

Ajutorul umanitar ce pleacă joi spre Ucraina a fost posibil prin implicarea Uipath Foundation, care a donat 53.000 de kilograme de alimente de bază şi 8.540 de kilograme de materiale sanitare. Alte cluburi, fundaţii sau companii au donat aparatură medicală, pături şi termosuri, materiale sanitare şi medicamente, produse alimentare ori au sprijinit financiar achiziţionarea de alte materiale de strictă necesitate pentru cetăţenii ucraineni.

Pentru a face posibil transportul spre Ucraina, o companie a pus la dispoziţie un cap tractor, iar Uniunea Naţională a Transportatorilor din România, prin alte două firme, au asigurat celelalte cinci tiruri.

De la debutul atacurilor asupra Ucrainei, Crucea Roşie Română a intervenit pe patru direcţii: asigurarea de puncte de informare şi asistentă umanitară permanente în punctele de frontieră (Vama Siret, Vama Isaccea, Vama Petea, Vama Sighet, Vama Giurgiuleşti, Aeroportul internaţional Iasi, Vama Sculeni, Vama Albiţa, Vama Rădăuţi Prut , Vama Ştefăneşti, Vama Curtici, Gara de Nord - Bucureşti, Aeroportul Internaţional Otopeni), oferirea de sprijin centrelor de cazare pentru cetăţenii ucraineni din fiecare localitate din ţară, efectuarea de transporturi umanitare în Ucraina cu materiale de strictă necesitate în funcţie de nevoile solicitate de Crucea Roşie din Ucraina, colectarea donaţiilor în bunuri în toate cele 47 de filiale de Cruce Roşie din România şi asigurarea distribuirii acestora către cetăţenii ucraineni din România sau Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.