Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crucea Roşie va asigura ajutoare umanitare pentru 650.000 de oameni din Venezuela

facebook.com
Venezuela

Crucea Roşie va distribui în următoarele două săptămâni ajutor umanitar în Venezuela pentru 650.000 de persoane, a anunţat vineri, la Caracas, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Francesco Rocca, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

"Estimăm că într-un termen de circa 15 zile vom fi pregătiţi să distribuim ajutorul (...). Sperăm că vom putea ajuta 650.000 de persoane într-o primă perioadă", a declarat Francesco Rocca într-o conferinţă de presă.

Francesco Rocca a subliniat că organizaţia sa va acţiona în acord cu propriile principii de "imparţialitate, neutralitate şi independenţă" şi "nu va accepta interferenţe din partea nimănui".

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

În Venezuela, ţară ce trece prin grave penurii de alimente şi medicamente, distribuirea de ajutoare de urgenţă se află în centrul unui conflict major între liderul socialist al statului Nicolas Maduro şi liderul opoziţiei Juan Guaido (centru-dreapta), recunoscut drept preşedinte interimar de circa 50 de ţări.

La 23 februarie, adversarii lui Nicolas Maduro au încercat să facă să intre pe teritoriul Venezuelei ajutoarele umanitare trimise în special de SUA la cererea lui Juan Guaido. Preşedintele Maduro vedea în ele un prim pas pentru o intervenţie militară americană.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

În final, camioanele încărcate cu aceste produse de primă necesitate au făcut cale întoarsă din cauza blocajului de la frontieră ordonat de guvern. Situaţia de la graniţă a degenerat: şapte persoane au fost ucise şi mai multe sute de persoane au fost rănite.

Francesco Rocca s-a declarat dispus să folosească aceste ajutoare acumulate la frontiera Venezuelei, de partea columbiană şi braziliană, însă doar urmând regulile instituţiei sale.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

Circa 7 milioane de oameni (24% din populaţia venezueleană), au nevoie de ajutor umanitar, potrivit unui raport al ONU publicat joi, care arată că malnutriţia şi bolile sunt în creştere în această ţară în criză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.