Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cruciada lui Donald Trump împotriva migranților - amenințări la adresa Mexicului: 'Trebuie să se ocupe de acest lucru, altfel vom chema armata'

Instagram
Donald Trump

Președintele american Donald Trump a reiterat miercuri amenințările privind închiderea parțială a frontierei dintre Statele Unite și Mexic și a transmis că ia în considerare trimiterea mai multor „soldați înarmați”, relatează Reuters.

„O caravană cu peste 20.000 de migranți circulă prin Mexic. A fost redusă de către Mexic, dar se îndreaptă spre Statele Unite. Mexicul trebuie să se ocupe de acest lucru, altfel vom închide frontiera și vom chema armata”, a declarat Donald Trump prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

De asemenea, președintele Trump a declarat, fără să ofere detalii, că soldații mexicani au deschis focul recent asupra soldaților americani, sugerând că a fost „o tactică de diversiune pentru traficanți de droguri”.

Comisia Iordache dă piept cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, după atacurile lui Iohannis și ale Opoziției

„Ar face bine să nu repete acest lucru! Trimitem acum mai mulți soldați înarmați la graniță. Mexicul nu a făcut aproape nimic pentru a gestiona migranții”, a declarat președintele american pe Twitter.

Președintele a anunțat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că dorește să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în luna martie că este determinat să ajute la stoparea migrației ilegale, dar țara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranți care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că dorește să combată imigrația ilegală și să mențină o relație cordială cu omologul său american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.