Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cruzimea atacului asupra Israelului ar putea avea o explicație - Steagul ISIS, găsit asupra unui luptător Hamas ucis în Israel

Armata israeliană confirmă afirmațiile conform cărora soldații au găsit un steag al grupării jihadiste Statul Islamic pe vesta unui terorist ucis în timpul unui atac asupra Kibbutz-ului Sufa, în apropiere de granița cu Gaza.

IDF publică o imagine în care trupele țin steagul.

Ieri, un canal Telegram numit South First Responders, care a distribuit imagini șocante din scenele din kibutzim și din alte zone devastate în atacul de sâmbătă, a publicat imagini care arată steagul Statului Islamic.

Oficialii israelieni au legat în mod repetat Hamas de IS în urma atacului, deși comparația este văzută în principal ca o încercare de a explica enormitatea atrocităților și a nivelului de depravare, pe măsură ce Israelul adună sprijin pentru contraatacul său asupra grupului din Gaza.

Legăturile reale dintre Hamas și IS – care au fost în mare parte decimate și devenite irelevante în ultimii câțiva ani – sunt mai greu de găsit. Se crede că un afiliat al SI din Sinai, Ansar al-Bayt al-Maqdis, are, de asemenea, puține legături cu Hamas.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.