Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cruzimea lui Naftali Bennett, ex-premier israelian: Criza umanitară din Gaza 'nu e treaba noastră'

irishtimes.com
naftali bennett

Fostul premier israelian Naftali Bennett, primul prim-ministru ortodox al statului evreu, a declarat despre criza umanitară din Gaza că „nu este treaba noastră”, conform BBC.

Israelul controlează spațiul aerian deasupra Gazei și a țărmului său și controlează strict circulația oamenilor și a mărfurilor. „Lumea poate veni să-i ajute pe locuitorii din Gaza, asta nu este treaba noastră”, a spus el duminică, când a fost întrebat dacă Israelul va permite mai mult ajutor în Gaza.

Fostul prim-ministru al Israelului spune că acțiunile umanitare trebuie să fie reciproce, invocând ostatici ținuți de Hamas. Reporterul îi răspunde lui Bennett că este treaba Israelului, deoarece trebuie să demonstreze că lupta lui este mai degrabă cu Hamas decât cu poporul palestinian. „Noi nu suntem responsabili pentru Gaza, cum nu sunteți responsabili pentru Franța”, a răspuns el.

„Dacă alții vor să aibă grijă de locuitorii din Gaza, asta e treaba lor de făcut”, a completat Bennett.

Presat în continuare că Israelul controlează granițele Gazei, Bennett a spus că înștiințarea Israelului adresată cetățenilor din Gaza de a se muta în sud este o dovadă a acțiunii umanitare.

Peste două milioane de palestinieni sunt captivi în Gaza fără apă, mâncare, electricitate și medicamente, în timp ce Israel bombardează masiv pozițiile militanților Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.