Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila anunță că doar opt pacienți COVID din zece au fost transferați în Ungaria: 'Unul a murit, iar altul nu era stabil'

MAPN
decolarea aeronavei C-27J Spartan din Baza 90 Transport Aerian, pacienți, arși, arsuri, bolnavi

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a anunțat joi seara că au fost transferați în Ungaria doar opt dintre cei zece pacienți programați. Unul a murit, iar altul nu era stabil, a precizat ministrul.

Ministrul Sănătății a spus joi seara că un pacient care trebuia transferat de la Timișoara în Ungaria a murit. Acesta a spus că practic joi au fost transferați doar opt dinre cei zece pacienți programați, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Ministrul Sănătății anunță ziua decisivă: Specialiștii discută carantinarea Capitalei sau folosirea certificatului verde în magazine

„Unul dintre pacienții care trebuia să plece din București, medicul curant a considerat că nu e atât de stabil încât să putem să-l transferăm”, a spus Cseke Attila, la Digi24.

Acesta a precizat că vineri transferul pacienților cu Covid în stare critică în Ungaria va continua.

„Noi transferăm pacienți din UPU, nu de pe ATI din spitale. Astăzi în București sunt zeci de persoane care sunt în UPU, intubate, care practic ar trebui să fie pe ATI și neavând loc pe ATI trebuie să le ducem undeva și acest sprijin chiar este extraordinar”, a mai spus ministrul.

Ministerul Sănătății a anunțat că joi a început transferul primilor pacienți infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, în Ungaria. Aceștia vor ajunge în centrele universitare Szeged și Debrecen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.