DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cseke Attila dă o veste excelentă în plin val 4: Un medicament pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de COVID, în spitale

gov.ro
Cseke Attila

Ministerul Sănătății anunță că a asigurat aprovizionarea spitalelor cu Tocilizumabum, pentru formele grave de SARS - CoV - 2, și vrea o nouă metodă de repartizare a medicamentului.

Ministerul Sănătății a asigurat aprovizionarea spitalelor cu medicamentul Tocilizumabum prin 2 modalități: în perioada august 2020- iunie 2021- prin repartiție gratuită către spitale, iar din 31 august prin repartiția unei cote de doze pe care spitalele au putut să o achiziționeze direct de la producător.

„În perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu, ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor care au avut în tratament pacienţi COVID-19 cu forme severe. Spitalele puteau cumpăra direct acest medicament de la producător. Până la data de 21 septembrie 2021, au fost achiziționate 4.323 flacoane din cele peste 6000. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

El spune că, în prezent, există stocuri pentru tratarea bolnavilor cu forme severe de boală și că a cerut o nouă metodologie de repartizare a acestui medicament, astfel încât să fie scurtată calea prin care acest tratament să ajungă la pacient.

Mai mult, în spitale nu trebuie să existe o presiune financiară, deoarece se decontează toate cheltuielile suplimentare pentru asigurarea tratamentului pacienților cu COVID-19 în perioada stării de alertă.

Ministerul Sănătăţii a încheiat un acord-cadru pentru achiziția de Tocilizumabum. În perioada imediat următoare, în urma semnării contractelor subsecvente, vor fi furnizate, gratuit, 2.000 flacoane de Tocilizumab de 400 mg/fl și 6.436 flacoane de 80 mg/fl spitalelor care tratează pacienți cu forme severe de boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.