Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila dă vina pe spitale în cazul crizei de Tocilizumab: Nu l-au cumpărat, deşi aveau această posibilitate

gov.ro
Cseke Attila

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a afirmat, marţi, că în unele spitale se spune că Ministerul Sănătăţii nu dă Tocilizumab, medicament folosit pentru pacienţii de coronavirus în stare gravă, lucru care nu este real. Ministrul susţine că spitalele nu l-au cumpărat, deşi aveau această posibilitate.

Cseke Attila a vorbit, marţi, la Antena 3, despre medicamentele folosite în tratarea cazurilor grave de coronavirus.

“Pot să vă spun legat de unul dintre aceste medicamente, Tocilizumab, care se administrează numai în spitale, şi cu privire la care am preluat o anumită abordare legat de aprovizionare, dar pe care categoric nu l-am întrerupt, pentru că procedurile începute trebuie continuate. Mâine o să fac publică lista pentru că aud multe poveşti prin sistem şi poveştile care nu sunt adevărate trebuie prezentate. Mă refer la situaţia în care în unele spitale se spune că Ministerul Sănătăţii nu dă acest medicament”, a afirmat ministrul.

El a precizat că un stoc de peste 6.00 de flacoane de Tocilizumab a fost disponibil spitalelor.

“Legat de Tocilizumab, în perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de  6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor, unei liste de spitale, spitalele preponderent cele care au avut de-a face şi au tratat pacienţi COVID sever,  Tocilizumab fiind pentru o formă mai gravă a bolii. S-a dat pentru fiecare spital o anumită cotă şi pot să vă spun că astăzi din 6.064 de flacoane spitalele au cumpărat 4.323, ceea ce înseamnă că avem 1.700 de flacoane necumpărate, în condiţiile în care această posibilitate a existat. Ca să nu mai avem niciun fel de discuţii legat de cine a greşit şi cine nu a greşit, această listă mâine o să o public pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ca să închidem această poveste. Evident, este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar”, a transmis Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.