Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cseke Attila, despre negocierile pentru formarea noii majorități: 'Partidele pun condiţii imposibil de acceptat, ar trebui să mai facem şi compromisuri'

gov.ro
Cseke Attila

Cseke Attila (UDMR), ministrul Dezvoltării, a declarat că dacă PNL nu va reuși să ajungă la o înțelegere cu USR privind noua guvernare, atunci ar trebui găsită o altă majoritate. Acesta a mai spus că e nevoie de un compromis deoarece partidele pun condiții imposibil de acceptat. Declarațiile vin în contextul în care Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că social-democrații sunt pregătiți să-și asume guvernarea, dar, potrivit unor surse, aceștia vor mai multe ministere cheie și chiar postul de premier. USR, în schimb, prin vocea președintelui Dacian Cioloș, cere PNL ca, înainte de începerea negocierilor, să aleagă clar între USR și PSD.

Cseke Attila a afirmat că trebuie ajuns mai rapid la o soluție deoarece suntem deja de două luni în criză politică și e nevoie de un guvern cu puteri depline pentru gestionarea pandemiei de coronavirus. El a precizat că UDMR este dispus să se implice în negocieri.

„Dacă PNL nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu USR, va trebui găsită o altă majoritate că nu putem să stăm așa. Partidele pun nişte condiţii pentru celălalt posibil partener imposibil de acceptat. Ar trebui să mai facem şi compromisuri şi să găsim soluţia de a instala un guvern cu puteri depline şi o majoritate în Parlament”, a mai declarat ministrul Cseke Attila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.