Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM, lovitură pentru un prim-procuror: De ce a fost sancționat acesta de către Consiliul Superior al Magistraturii

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Adrian Ilarion Tarnovieţchi, prim-procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, a fost sancţionat disciplinar joi, cu avertisment, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după ce nu ar fi respectat un ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. 

"În şedinţa de joi, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Adrian Ilarion Tarnovieţchi, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. În baza articolului 100 litera a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică lui Adrian Ilarion Tarnovieţchi, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, sancţiunea disciplinară constând în avertisment pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) din acelaşi act normativ. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se precizează în minuta deciziei, potrivit Agerpres.

Citește și: Meteorologii au vești mari pentru români: Vreme absolut incredibilă pentru vacanța de 1 Mai

În schimb, Secţia a respins acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva anchetatorului pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. 
Inspecţia Judiciară a reţinut, cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. m), că procurorul a nesocotit un ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara comunicând în mod repetat, o perioadă de peste un an, faptul nereal că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa nu există dosare din categoria celor ce făceau obiectul ordinului.

Citește și: Florin Iordache SFIDEAZĂ sesizarea Comisiei de la Veneţia privind modificarea legilor justiţiei: 'Comisia NU poate fi peste deciziile CCR'

Prin ordinul respectiv, arată IJ, s-a dispus ca fiecare unitate de parchet din subordine să raporteze trimestrial situaţia dosarelor nesoluţionate mai vechi de 6 luni de la data înregistrării. 
În ceea ce priveşte abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. h), inspectorii judiciari au reţinut că procurorul, în perioada 2016 - semestrul I din 2017, ar fi lăsat în nelucrare, din motive imputabile, 74 de dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.