Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM, noi precizări privind componența completurilor de judecată: Decizia CCR a vizat exclusiv completurile de 5 judecători ale ÎCCJ

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

CSM transmite, printr-un comunicat de presă, ca decizia CCR privind componenta completurilor de judecata a vizat exclusiv completurile de 5 judecatori ale ICCJ si nu pe cele de 3 magistrati ale instantei supreme sau pe cele ale altor instante.

"În legătură cu unele afirmaţii lansate în spaţiul public referitoare la efectele ce ar decurge din interpretarea Deciziei Curţii Constituţionale nr. 685 din 7 noiembrie 2018 în privinţa altor completuri decât completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă următoarele:

Decizia Curţii Constituţionale nr. 685/2018, prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, a vizat exclusiv situaţia completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă.

Citeste si O nouă DEMISIE din PSD: Un fost primar părăsește partidul

Prin urmare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii menţionează că decizia Curţii nu are incidenţă decât în ceea ce priveşte aceste completuri, iar nu şi celelalte completuri colegiale constituite la nivelul Înaltei Curţi de Casație și Justiție sau al celorlalte instanţe judecătorești, care nu au făcut obiectul analizei Curţii Constituţionale.

Astfel, compunerea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție şi de la celelalte instanţe, altele decât completurile de 5 judecători, este  reglementată prin alte dispoziţii legale din cuprinsul Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şicompletările ulterioare, care nu prevăd desemnarea membrilor completului prin procedura tragerii la sorţi", transmite CSM.

Precizarile vin dupa ce in spatiul public au aparut speculatii privind posibilitatea ca si alte completuri de judecata, de la ICCJ sau alte instante, ar putea fi afectate de decizia CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.