Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul tinerilor violatori din Vaslui

csm

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) susţine că, în urma unei sesizări pe care a depus-o în luna iunie, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor şapte tineri acuzaţi că au violat o elevă din Vaslui.

"Ca urmare a sesizării de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în data de 23 iunie 2015, atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a Parchetului General în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa, să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015, domnul judecător Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări potrivit competenţelor", declară AID într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Potrivit asociaţiei, lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecţiei Judiciare, urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Parchetul General a informat AID că a dat curs sesizării, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituţiei şi, în cel mai scurt timp (cel mult câteva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public.

Pe 10 noiembrie 2014, o fată a fost violată de şapte tineri pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, până când victima şi-a pierdut cunoştinţa.

Iniţial, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv, după care magistraţii Judecătoriei Vaslui au dispus ca ei să stea în arest la domiciliu, iar în luna iunie 2015 au fost eliberaţi sub control judiciar.

Printre motivele invocate de judecători a fost faptul autorii ar fi "băieţi buni" şi că nu au mai avut probleme cu legea, până la comiterea acestei fapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.