Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM Bucureşti a transferat două jucătoare norvegiene, Marit Frafjord şi Amanda Kurtovic

Echipa de handbal feminin CSM București le-a transferat pe valoroasele jucătoare norvegiene Marit Malm Frafjord și Amanda Kurtovic, potrivit site-ului oficial al clubului din Capitală.

Amanda Kurtovic are 25 de ani, activează la Larvik din 2015 şi poate joacă atât ca extremă dreapta, cât şi ca inter dreapta. Ea are la activ patru titluri olimpice, mondiale şi europene

Marit Malm Frafjord are 31 de ani, joacă la Larvik din 2014 şi are la activ 7 titluri olimpice, mondiale şi europene. Norvegianca evoluează pe postul de pivot.

Ambele jucătoare au semnat contracte pe 2 ani şi au fost confirmate de site-ul oficial al clubului:

Amanda Kurtovic: “Sunt foarte mândră că am oportunitatea să joc la unul dintre cele mai bune cluburi din Europa. Aştept cu nerăbdare să evoluez alături de cele mai bune sportive şi să lupt pentru titluri pentru CSM Bucureşti. Sunt încântată ca voi începe un nou capitol al carierei mele.”

Marit Malm Frafjord: “CSM Bucureşti este o echipă fantastică, are jucătoare de cea mai bună calitate. Mi-am dorit ceva nou, care să mă motiveze, abia aştept să mă alătur echipei sezonul următor.”

Alin Petrache: “Transferul celor două jucătoare este un motiv de mândrie pentru noi. Două sportive de excepţie, ambele foste campioane olimpice, care vor pune cu siguranţă umărul la noi reuşite ale clubului nostru. Venirea lor demonstrează că CSM Bucureşti este un club mare, care atrage cele mai bune jucătoare ale lumii.”

CSM București le-a prelungit contractele jucătoarelor:  franțuzoaicele Gnonsiane Niombla și Camille Ayglon Saurina, suedeza Isabelle Gullden și croata Jelena Grubisic. Totodată, CSM București a semnat un contract (valabil din vară) cu Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2010, 2015 și 2016, aflată în prezent la Buducnost Podgorica.

Campioana Europei se va despărți, în schimb, de interul stânga suedez Linnea Torstensson și extrema dreaptă spaniolă Carmen Martin, care vor juca din vară pentru formația franceză OGC Nice Côte d'Azur Handball. De asemenea, și extrema dreapta daneză Simone Boehme, venită în această iarnă, a anunțat că nu va continua la CSMB.

Prin aducerea handbalistelor Cristina Neagu, Amanda Kurtovic şi Marit Malm Frafjord, CSM Bucureşti este de departe campioana transferurilor în Europa, în acest an. Gyor le-a adus pe Oftedal şi Hansen, Vardar Skopje a luat-o pe Cvijic, iar Ferencvaros a transferat-o pe Van der Heijden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.