Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM, decizie în privinţa judecătoarei care a luat şpagă de la Bercea Mondial

csm-va-avea-o-noua-conducere

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) menţine suspendarea din funcţia de magistrat şi de preşedinte al Tribunalului Olt a judecătoarei Carmen Marinescu, acuzată de fapte de corupţie. 

"Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că subzistă temeiurile pentru menţinerea suspendării din funcţia de judecător şi din funcţia de preşedinte al Tribunalului Olt, a doamnei Eugenia Carmen Marinescu, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni, măsură dispusă prin Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 228 /7 mai 2015. Hotărârea Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a înlocuirii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Carmen Marinescu, în prezent judecător la Tribunalul Olt, suspendată din funcţie de la data de 25 martie", se arată într-un comunicat al CSM. 

DNA a anunţat, în 5 mai, că judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru mai multe fapte de corupţie după ce a primit 200.000 de euro mită, pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. 

Carmen Marinescu este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată (cinci acte materiale) şi fals în declaraţii în formă continuată (patru acte materiale). 

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei: Iuliu Marinescu, soţul acesteia, Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt, ambii în stare de arest preventiv, şi Ilie Bucă, sub control judiciar. 

Potrivit DNA, în perioada august 2011 - septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins şi a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunţătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece dosarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.