Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM intervine în cazul scandalos de la Brăila: Judecătoarea care a eliberat un violator pedofil, suspendată din funcţie pe perioada cercetării disciplinare

BN breaking news justitie

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, în şedinţa de luni, 22 februarie, suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, de la Judecătoria Brăila, până la finalizarea procedurii disciplinare care o vizează. Judecătoarea a decis recent să înlocuiască măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru un bărbat care a violat o minoră.

"Hotărâre:

Cu majoritate, Admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568. 7

Cu majoritate, În temeiul dispoziţiilor art.481 alin.(1) din Legea nr.317/2004 republicată stabileşte un termen de 5 zile pentru efectuarea verficărilor prealabile în lucrarea nr. 21- 568.

Cu opinie separată în sensul respingerii sesizării din oficiu privind suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila în temeiul art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, ca inadmisibilă .

Cu opinie separată în sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificărilor prealabile în lucrarea Inspecţiei Judiciare nr. 21-568."

Judecătoarea înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate și-a motivat decizia spunând că faptele „deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare”. Suspectul de viol este Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, care ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei.

Inspecţia Juridicară s-a sesizat din oficiu în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.