Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM Poli Iaşi îşi cere scuze pentru scandările cu tentă xenofobă de la meciul cu Sepsi

ilfovsport.ro
minge fotbal

CSM Poli Iaşi a notat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că regret scandările cu tentă xenofobă de la meciul de anul trecut cu Sepsi Sfântu Gheorghe, care au dus la sancţionarea clubului de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

“Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iaşi îşi exprimă regretul cu privire la scandările cu tentă xenofobă care s-au auzit pe Stadionul Emil Alexandrescu, în timpul meciului contra Sepsi Sf. Gheorghe. De asemenea, clubul nostru doreşte să îi asigure pe cei care ne-au fost oaspeţi în partida disputată în turul sezonului regulat de faptul că aceste scandări nu ne reprezintă. Ne cerem scuze pentru că astfel de mesaje nu îşi au locul în niciun context, cu atât mai puţin pe un teren de sport, cu şi mai puţin în al doilea oraş al României, un oraş al culturii pe care Politehnica îl reprezintă cu mândrie. Sportul înseamnă fair-play, înseamnă respectarea adversarului şi înseamnă o confruntare pe teren, între echipe. În afara terenului, înainte de start şi după finalul meciului, adversarii ne sunt oaspeţi. Le mulţumim suporterilor noştri devotaţi, care ne-au încurajat aşa cum o fac întotdeauna: cu pasiune, cu demnitate şi fără a jigni echipa adverse”, se arată în comunicatul grupării ieşene.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis miercuri sancţionarea cluburilor Dinamo şi CSM Poli Iaşi, dar şi a Federaţiei Române de Fotbal, cu amenzi contravenţionale de câte 10.000 de lei pentru scandările rasiste ale fanilor la meciurile cu Sepsi Sf. Gheorghe.

“Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 25.04.2018, a adoptat următoarele hotărâri: 1. Scandările „Afară, afară cu ungurii din ţară!’’ de la meciurile Dinamo Bucureşti – Sepsi OSK din data de 21.08.2017, respectiv CSM Politehnica Iaşi – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a cetatenilor români aparţinând minoritătii aparţinând comunităţii maghiare conform art. 2, alin. 1, şi art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federaţia Română de Fotbal şi S.C. Dinamo 1948 Bucureşti, Asociaţia “Club Sportiv Municipal Studenţesc Politehnica Iasi” şi obligaţia de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioada de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speţă”, se arată pe site-ul oficial al CNCD, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.