Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM pune bete in roate legii care l-ar scapa pe Ponta

ponta bile

CSM a dat luni un aviz negativ majoritatii propunerilor de modificare a Codului Penal printre care se numara si o initiativa care ar dezincrimina anumite aspecte ale conflictului de interese, cum ar fi numirea in functie a unor persoane, fapta de care este acuzat premierul Victor Ponta, dar pentru care Parlamentul nu a incuviintat urmarirea penala.

Daca o decizie care se refera la 'ocuparea catre o persoana a unei functii indiferent in ce modalitate si sub ce forma e realizeaza aceasta' nu ar mai reprezenta un conflict de interese atunci fapta de care procurorii l-au acuzat pe Ponta nu ar mai exista.

Intrebat daca dezincrimanrae conflictului de interese a trecut sau nu de CSM, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat: "Cred ca a primit aviz negativ".

"Punctul de vedere al Ministerului Justitiei a fost mereu acelasi. Trebuie sa vorbim atat cu membrii Comisiei Juridice, daca nu putem sa amanam si sedinta de maine. Sunt anumite directive europene care trebuie respectate. Sunt cateva propuneri venite din sistem. Avem obligatia de a transpune cateva directive europene. Sunt peste 100 si ceva de modificari in discutie la momentul actual", a mai explicat ministrul Cazanciuc.

Punctul de vedere al CSM este doar consultativ, raportul cu privire la modificarile Codului Penal va fi facut de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, iar plenul Camerei va lua decizia finala.

Proiectul de dezincriminare a conflictului de interese este semnat de 5 deputati:

deputati - PSD: Nica Nicolae-Ciprian, Roman Victor

deputati - UDMR: Márton Árpád-Francisc

deputati - Minoritati: Marocico Ion

deputati - PC-PLR: Ionescu Aurelian

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.