Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM va publica numărul voturilor la adoptarea unei hotărâri

gabriela baltag

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, ca pe viitor să fie publicat pe site-ul CSM numărul voturilor cu care a fost adoptată o hotărâre a acestui for. Plenul CSM a aprobat menţionarea, în cuprinsul hotărârilor, a numărului de voturi "pentru" şi a numărului de voturi "împotrivă". De asemenea, se va face public numărul de voturi care a conturat majoritatea/unanimitatea cu care s-a adoptat fiecare hotărâre care se publică pe site, precum şi numărul voturilor rămase în minoritate.

Decizia vine după ce, joi, în plenul CSM, au avut loc discuţii aprinse cu privire la modul în care a fost adoptată o decizie. Concret, Gabriela Baltag a propus ca plenul CSM să ia în discuţie, joi, demararea unui control administrativ la Inspecţia Judiciară, după ce au apărut informaţii că un inspector desemnat să efectueze controlul la DNA s-ar fi întâlnit cu un membru al Consiliului, conform Agerpres.

Plenul CSM a respins această propunere, cu 9 voturi la 8. Nemulţumită de rezultat, Gabriela Baltag a propus reluarea votului, însă "la vedere" şi nu prin vot secret. La a doua încercare, au fost 8 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" şi o abţinere, însă cel care s-a abţinut a revenit şi a votat împotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.