Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CSM vrea eliminarea discrepanţelor salariale din sistemul judiciar

csm

Plenul CSM a adoptat marţi o hotărâre de principiu prin care recomandă ordonatorilor de credite eliminarea discrepanţelor salariale existente în sistemul judiciar, astfel încât personalul care beneficiază de aceleaşi condiţii să fie plătit la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii în care îşi desfăşoară activitatea. Astfel, CSM recomandă ca în interpretarea acestor dispoziţii legale să se aibă în vedere principiul de drept menţionat în expunerea de motive a OUG nr. 20/2016 şi în cuprinsul art. 31 din OUG nr. 57/2015, aşa cum a fost modificată şi completată prin OUG nr. 20/2016, se arată într-un comunicat transmis marţi Agerpres.

"În şedinţa de azi, 23 august 2016, plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate de voturi, a hotărât că dispoziţiile OUG nr.20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative sunt aplicabile şi familiei ocupaţionale Justiţie", se precizează în comunicat. În aceeaşi şedinţă, cu majoritate de voturi, plenul CSM a respins punctul de vedere al direcţiei de specialitate prin care s-a propus sesizarea Senatului ca în procedura de dezbatere parlamentară a proiectului de lege privind aprobarea OUG nr. 20/2016 să fie luate măsuri pentru evitarea consecinţelor interpretării diferite a dispoziţiilor menţionate, sub forma unor amendamente la acest act normativ. "Hotărârea privind aplicarea OUG nr. 20/2016 a fost adoptată în contextul tensiunilor create la nivelul sistemului judiciar ca urmare a interpretării şi aplicării diferenţiate a acestui act normativ, precum şi a Memoriului şi scrisorii deschise privind aplicarea nediscriminatorie a OUG nr. 20/2016, transmise CSM de către un număr reprezentativ de magistraţi la data de 22 august 2016", precizează sursa citată.

La şedinţa de marţi a plenului au participat reprezentanţi ai sistemului judiciar, judecători şi procurori, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor. În acest context, plenul Consiliului a hotărât, totodată, că este necesară continuarea demersurilor pentru urgentarea preluării bugetelor instanţelor de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conform dispoziţiilor art. 136 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.