Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, avertisment pentru manifestanţii anti-PSD: Se pregăteşte o intervenţie în forţă, ca la 10 august

ctp

În opinia jurnalistului Cristian Tudor Popescu, discursul lui Liviu Dragnea referitor la manifestanții anti-PSD nu face altceva decât să pregătească o justificare pentru o eventuală intervenţie în forţă a autorităților, ca la 10 august.

Digi24:

Manifestanţii anti-PSD de la mitingurile organizate de partid la Galați și la Iași ar putea avea probleme cu legea. Ministrul de Interne le-a cerut subalternilor să studieze imaginile filmate la protestele de săptămâna trecută pentru a sesiza parchetul. Carmen Dan îşi exprimă convingerea că acolo ar fi loc fapte penale. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Jurnalul de Seară despre această ameninţare cu anchete la adresa manifestanţilor anti-PSD. În opinia sa, Liviu Dragnea îşi construieşte o justificare pentru o eventuală intervenţie în forţă, ca la 10 august.
„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă, poate aceea de a-şi fi, probabil, fracturat vreun deget lovind cu palmele şi pumnii în metalul acelui autobuz. În rest, nu au comis nicio violenţă, dar o astfel de atmosferă cum construieşte Dragnea poate să justifice o intervenţie in forţă, cel puţin la fel de violentă ca aceea din 10 august.
Carmen Dan şi-a început mandatul făcând o listă cu nişte persoane luate de ea de pe Facebook, în timpul manifestaţiilor contra OUG 13. Nişte oameni care postau pe Facebook şi despre care a decretat dânsa că sunt conducătorii şi instigatorii manifestaţiei.
Acum, spune Carmen Dan că nu doreşte să avem victime ale agresiunior şi să se deschidă dosare penale.
Păi, avem victime ale agresiunilor din 10 august anul trecut, nenumărate victime ale agresiunilor forţelor de ordine sub conducerea doamnei Carmen Dan şi avem şi un dosar penal sau mai multe în legătură cu acele violenţe şi la nouă luni după asta nu ştim încă nimic. Asta, apropos de dosare care nu se finalizează, despre care vorbeşte Liviu Dragnea, dosare cu asasinii de la Athenee Palace multiplicaţi”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Digi24. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Băncile se plâng de luni întregi că în urma renunţării la discreditata rată de referinţă Libor până în 2022, termen limită impus de autorităţi, se vor confrunta cu probleme legate de vechile contracte şi cu necesitatea de a se proteja în faţa riscurilor.
În aceste condiţii, autorităţile de reglementare bancară la nivel mondial încep să ofere concesii majore pentru a ajuta băncile care au probleme în procesul abandonării Libor, scrie Financial Times.
Un grup de lucru al Băncii Angliei (BoE) este aşteptat să permită băncilor să dezvolte noi rate adaptate mai strâns la finanţarea în lire sterline şi costurile de creditare. Decizia ar fi în ton cu măsurile luate luna trecută de organismul care supervizează noua rată de referinţă americană care va înlocui Libor. BoE a ajuns să accepte ideea că o tranziţie va implica multiple rate diferite pe pieţe diferite, potrivit unor surse familiare cu discuţiile. Anterior, autorităţile britanice insistau ferm ca băncile să elimine orice referinţă la Libor şi să aplice alte rate de referinţă cum ar fi Sonia, în UK.
Autorităţile bancare din SUA, Marea Britanie, Elveţia, Japonia şi UE vor ca piaţa să se reorienteze spre aceste aşa-numite rate overnight „lipsite de risc“, ancorate mai degrabă de tranzacţii decât de propunerile subiective ale traderilor.(Mai multe detalii AICI)

RFI:

La Cannes se deschide în această seară a 72-a ediţie a Festivalului de film. In competiţia principală, cea pentru La Palme d’or, printre cele 21 de filme selecţionate figurează şi unul românesc, “La Gomera” în regia lui Corneliu Porumboiu cu Vlad Ivanov în rolul principal. Până sâmbătă când va fi proiectat filmul românesc, festivalierii, criticii şi jurnaliştii vor vedea o serie de alte pelicule începând cu cea de deschidere, realizată de Jim Jarmusch.
Filmul de deschidere, în competiţie pentru La Palme d’or, este unul de groază. Cel puţin dacă ne uităm la dosarul de presă şi la titlu : « The dead don’t die », « Morţii nu mor ». Un film cu morţi care învie, cu zombies deci, în regia americanului Jim Jarmusch şi a cărui proiecţie va fi precedată de urcarea pe treptele Palatului Festivalurilor a muzicienilor Iggy Pop şi Tom Waits. Pe genericul filmului lui Jarmusch figurează o serie de staruri printre care Bill Murray, Adam Driver şi Tilda Swinton.
Mâine competiţia va începe cu adevărat cu două pelicule în competiţie : « Mizerabilii » în regia francezului Ladj Ly; un film politico-social care evocă tensiunie dintre poliţie şi tinerii din periferii. A doua película în competiţie se numeşte « Bacurau », şi este co-realizată de doi regizori brazilieni. In fine, tot mâine începe competiţia din cadru secţiunii Un Certain regard, cea mai importantă secţiune paralelà a Festivalului de la Cannes.
Organizatorii festivalului ne-au precizat că pentru această ediţie le-au fost propuse 1845 de filme lungmetraje pentru selecţia oficială care cuprinde circa 50 de pelicule – cele 21 în cursă pentru La Palme d’or plus cele admise în diversele secţiunile paralele. La scurmetraje, comitetul de selecţie a vizionat 4240 de pelicule pentru a selecţiona doar 11. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.