Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, avertisment SUMBRU pentru procurori, după cazul Laurei Codruța Kovesi: efectul victoriei în Sistem

www.digi24.ro
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că acțiunea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție împotriva Laurei Codruța Kovesi este menită să sperie întreg corpul magistraților, care ar fi primit mesajul: ”vedeți ce se întâmplă dacă vă atingeți de noi!”. CTP arată că prin decizia instanței de a-i ridica controlul judiciar Laurei Codruța Kovesi s-a spulberat această strategie.

Citește și: SURSE - Viorica Dăncilă a primit un 'to-do-list' pe justiție de la Bruxelles: LISTA celor 4 condiții pentru OUG pe codurile penale și completurile de la ÎCCJ

"Scopul acestei acţiuni a secţiei pentru terorizarea magistraţilor nu a fost atins. Această anchetare, acest dosar care i-a fost deschis Codruţei Kovesi, cu toată povestea cu Nicolae Popa şi Indonezia, e o fantasmagorie care nu poate duce în niciun caz la condamnarea doamnei Kovesi.

Şi atunci, scopul acestui dosar era controlul judiciar instituit acum asupra doamnei Kovesi, ca substitut de arestare, pentru că asta ar fi fost ideal pentru secţia de terorizare a magistraţilor - să o reţină sau să o aresteze. Nu au avut nervii suficient de tari să facă asta şi au recurs la acest control judiciar care, cui îi era adresat? Tuturor magistraţilor din această ţară care încă mai judecă potrivit minţii şi conştiinţei lor, care nu se supun terorii. Mesajul era:

De aceea era de importanţă crucială ce se întâmpla azi cu această hotărâre a Înaltei Curţi. Această hotărâre vine după respingerea de către Înalta Curte a alte două atacuri aberante ale Inspecţiei Judiciare contra doamnei Kovesi. Deci, e a treia invalidare a încercărilor de a o lovi în mod ticălos şi nelegal pe Kovesi.

Toată ziua, premierul şi ministrul Justiţiei au răcnit o minciună în falş. Cum că Parlamentul European, preşedintele Parlamentului European, şi vicepreşedintele Comisiei Europene cer să se oprească ancheta, să nu mai fie anchetată Kovesi, că ea e mai presus de lege. Ceea ce e o minciună ordinară. Aceşti oameni au precizat şi au spus: cu tot respectul pentru procesul judiciar, să-şi vadă de treabă ancheta, justiţia, dar de ce îi interziceţi să iasă din ţară, să vorbească, să îşi facă meseria?

Nu vă daţi seama cum arăta povestea asta după ce toţi hoţii şi toate hoţomancele s-au cărat din ţara asta când au vrut şi cum au vrut, s-au dus în Madagascar, în Costa Bica, inclusiv cel care a denunţat-o pe Kovesi a plecat pocnind din degete şi nicio autoritate n-a fost în stare să îi oprească.

Acum se găsiră să îi pună interdicţie de ieşire din ţară unui om care lucreaza de 24 de ani în procuratură, unui om care tocmai a fost şi s-a întors de la Bruxelles. De ce? Ca să poată titra televiziunile puterii: . Aşa cum au titrat când a plecat prima dată la Bruxelles: . Aşa scria pe ecran la televiziunile acestea. Ăsta era scopul.  Menţinerea controlului judiciar însemna stigmatizarea cu ajutorul propagandei a doamnei Kovesi în ochii publicului - .

Asta, cu repercusiuni asupra tuturor magistraţilor. Iată că nu a reuşit acest act terorist pentru că mai există judecători care să judece corect şi cu bun simţ.

Hărţuirea va continua oricând, pot în 24 ore să îi pună din nou control judiciar pe celălalt dosar. Sunt capabili de absolut orice aceşti inşi şi această doamnă de la Secţia Gestapo.

Dar ce s-a întâmplat în aceste ultime zile– respingerea atacurilor Inspecţiei Judiciare de către Înalta Curte împotriva lui Kovesi şi revocarea acum a controlului judiciar au o importanţă de care nici nu dăm seama acum, pentru că influenţează atmosfera din justiţie şi din ţară.

Cum să mai vii să îi mai pui un control judiciar după ce ţi-a respins această primă ticăloşie Înalta Curte? Nu prea mai ţine. Dar sunt capabili de orice.

Discursul anti-european va căpăta forţă din nou.

După răspunsurile Vioricăi Dăncilă şi ale lui Tudorel Toader şi ce spun mereu Dragnea, Tăriceanu şi celelalte goarne ale lor... I-aş întreba pe votanţii PSD care se vor prezenta la urne la alegerile din 26 mai: De ce îi mai trimiteţi pe oamenii ăştia la Bruxelles? Ce să facă reprezentanţii PSD – ALDE la Bruxelles? Pentru că ei sunt acum dispreţuiţi, desconsideraţi de întreaga familie politică europeană. Nu e vorba doar de PPE, e vorba de socialiştii europeni, e vorba de ALDE European. Deci, chiar familiile lor se uită acum la ei ca la nişte arătări, care vor să îşi mănânce propriul candidat şi să dea aceste ordonanţe de urgenţă dincolo de toate solicitările, rugăminţile, avertizările întregii Europe şi Statelor Unite.

Ce să facă oamenii ăştia trimişi acolo pe listele PSD – ALDE? Să zbiere în româneşte ca să îi asculte aici fanii lor şi să-şi ia super-leafa în euro? Pentru că vreun efect acolo nu vor putea obţine. Nu-i mai bagă nimeni în seamă din nicio familie politică. Aşa că, întreb: Ce să mai caute acolo cu o asemenea atitudine? Să stea aici, să intre în Parlamentul României. De acolo pot nenoroci România, de la Bruxelles nu pot”, a comentat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.