Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP: Ce s-a întâmplat în Colectiv este un atentat terorist

Digi24:

"Ce s-a întâmplat în România acum, în acest club este un atentat terorist, are toate aspectele unei astfel de acţiuni", a declarat  Cristian Tudor Popescu. El a subliniat că este important ca, după tragedia din Colectiv, să existe consecinţe din punct de vedere al responsabilităţii. " Ce s-a întâmplat în România acum, în acest club este un atentat terorist, are toate aspectele unei astfel de acţiuni. Dacă o organizaţie teroristă ar fi dorit un atentat, cam aşa l-ar fi făcut, plasând substanţe inflamabile explozive, într-un spaţiu închis, cu mulţi tineri, dacă vroia să obţină un astfel de efect de teroare în rândul populaţiei civile. În România există acum nişte bombe, la figurat şi la propriu după cum am constatat, în aceste aşa- zise cluburi, în vreme ce vicepremierul ne-a spus cu câteva zile în urmă în legătură cu moartea tânărului poliţist – tânăr ca şi majoritatea celor care au murit în club - care a murit ca să-l ducă pe el acasă în regim de coloană oficială şi de urgenţă, acest domn spunea că şi-a făcut datoria în cod de securitate complexă a României. Iată cât complexe, încât toate bombele astea care se găsesc pe teritororiul ţării au funcţionat ani, fără să fie oprite. Acum asistăm, în vreme ce oamenii se duc şi oferă sângele, pielea, să dea ce are fiecare ca să ajute pe cei aflaţi în pragul morţii, în spitale, în acest timp, domnii din administraţie nu au altă preocupare decât să se ascundă ca şobolanii. Primăria sectorului 4 a delarat că nu are nicio treabă, ISU n-are nicio treabă, nimeni din guvern nu are nicio treabă. Cine e responsabil dintre autorităţi? E bine că au fost luaţi aceşti patroni şi aştept ani de puşcărie grea, să nu se pronunţe peste 6 luni, trebuie judecaţi acum şi să-şi primească pedeapsa, dar autorităţile care au permis lucrul ăsta şi care sunt şi mai vinovate, va păţi cineva ceva? Asta fac acum în vreme ce trăim aceste momente de solidaritate impresionantă, credeţi că are vreunul vreo criză de conştiinţă, remuşcpri, aş fi putut eu împiedica chestia asta, din funcţia mea? Toţi se gândesc cum să scape, asta mă preocupă, să existe nişte consecinţe", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Hotnews:

Tragedia de vineri, 30 octombrie, reprezinta apogeul macabru al unui lung sir de nenorociri avand drept cauza principala coruptia. A trebuit sa moara un turist japonez pentru a pune ceva ordine in taximetria de la Aeroport, a trebuit sa moara un copil de trei ani pentru a rezolva problema cainilor fara stapan, a trebuit sa moara un politist pentru a pune in discutie abuzul facut de vicepremierul Gabriel Oprea in utilizarea coloanelor oficiale. In general, in Romania trebuie sa moara cineva pentru orice schimbare, cat de mica, in sistem. Schimbarea lui Ceausescu s-a produs la fel, abia dupa ce a curs mult sange si dupa multa suferinta.  Apropo de Oprea, l-ati vazut cum si-a bagat capul in camerele de luat vederi vineri seara incercand disperat sa-si spele pacatele si cum a disparut din peisaj cand a simtit ca impostura lui risca sa-i scoata din minti pe oameni? Figura sa de cabotin, de politician incompetent s-a vazut si mai bine langa unul ca Arafat, care, va place sau nu, vorbea si se comporta ca un profesionist perfect stapan pe situatie.  Lectia acestui lung sir de morti lasat in urma de coruptie si politicieni incompetenti este ca am ajuns intr-un punct de rascruce. Lucrurile nu mai pot continua asa. Trebuie sa le spunem un NU hotarat partidelor cand ne vor propune candidati penali, trebuie sa le inchidem gura celor care au furat milioane de euro dar se incapataneaza sa ocupe spatiul public, sa minta si sa manipuleze. Trebuie sa evacuam cumva toata aceasta clasa politica expirata, care si-a dat destul proba incompetentei si hotiei pe banii si pe vietile noastre. Apropo, sutele de milioane furate tot in morti se pot numara numai ca nu se vad atat de clar si terifiant: In mortii cu zile din spitalele fara medicamente si medici, in mortii cu zile de pe soselele pline de gropi, in dramele cumplite (sinucideri) lasate in urma de familiile plecate din tara la munca afara (aia despre care un ministru zicea ca au femei curve si copii golani).  Coruptia a umplut cimitire intregi in tara asta, dar publicul s-a trezit cu timpul prizonierul unui sistem putred de putere, captiv intr-un fel de dictatura a coruptiei.

Ziarul Financiar:

Veşti bune şi veşti rele bom­bardează Europa. Cele bune: activitatea uzinelor din zona euro creşte, la fel şi încrederea companiilor în economie, uniunea monetară a ieşit din deflaţie, iar China ajută cu contracte companiile europene şi cu obligaţiuni Banca Centrală Europeană, însă nu dezinteresat. Veştile rele: BCE nu are încredere în economia globală şi pare că nu este sigură pe ceea ce are de făcut. Preşedintele BCE Mario Draghi a emis în weekend, într-un ziar italian, un avertisment clar de natură să tulbure Europa şi celelalte eco­nomii avansate: „Estimările privind creş­terea economică globală au fost revizuite în jos. Această încetinire nu este, probabil, una temporară. Ca să ilustrez importanţa eco­nomiilor emergente, amintesc că acestea re­pre­zintă 60% din economia globală. Jumătate din exporturile zonei euro se duce pe aceste pieţe“.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.