Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP comentează condamnarea Monicăi Iacob Ridzi. Cum putea scăpa fostul ministru

CTP

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a fost condamnată luni de ÎCCJ la 5 ani de închisoare cu executare n dosarul 2 Mai - Ziua Tineretului. Decizia este definitivă. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu comentează decizia instanţei, dar şi argumentele prin care fostul ministru a încercat să înduplece judecătorii.

"În primul rând e vorba de o hotărâre care nu este nici bună, nici rea, nici umană, nici inumană. Sunt lucruri pe care trebuie să le învăţăm. Aşa cum justiţia a evoluat în toţi aceşti ani, tot aşa trebuie să evoluăm şi noi, justiţiabilii, cei care suntem subiectele acţiunilor din justiţie. Doamna în cauză a invocat faptul că e bolnavă, că are doi copii, l-a invocat pe Dumenzeu, se poartă, şi pe bunica deportată. Toate astea urmând să ducă la ce, în viziunea acestei doamne? Să fie achitată, să plece acasă liniştită după toate măgăriile pe care le-a făcut. Eu, prin natura meseriei, nu am sensibilităţi la asemenea argumente - argumentum ad misericordiam, argumentul milei. Aici trebuie să învăţăm noi că lucrurile astea nu contează şi nu există. Că nu eşti inuman dacă faci abstracţie de zicerile acestei doamne", a declarat CTP, la Digi 24.

Jurnalistul ştie şi cum ar fi putut scăpa de închisoare fostul ministru: în locul judecătorilor să fie membrii Senatului. CTP face astfel o paralelă între cazul Ridzi şi cel al lui Varujan Vosganian.

"Problema e dacă acest caz al doamnei Ridzi era supus hotărârii nu justiţiei, ci Senatului României, ce rezultat am fi putut avea? Un rezultat asemenea celui din cazul domnului Vosganian. Domnul Vosganian nu născuse de curânt, şi-a dat cu mir, l-a invocat pe Dumnezeu, a plâns şi a obţinut blocarea actului de justiţie", a mai afirmat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.