Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP critică Biserica Ortodoxă pentru neacceptarea gay-ilor: La urma urmei, nu sunt și homosexualii copiii lui Dumnezeu

Digi24
CTP Cristian Tudor Popescu

CTP critică Biserica Ortodoxă pentru neacceptarea gay-ilor: La urma urmei, nu sunt și homosexualii copiii lui Dumnezeu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, ateu declarat, a comentat pe pagina sa de socializare decizia CEDO prin care România trebuie să adopte o legislație prin care să recunoască inclusiv cuplurile de același sex și să le protejeze drepturile.

În acest sens, CTP le face o sugestie mai-marilor BOR: să accepte aceste căsătoria religioasă, despre care spune că nu are altă valoare decât cea simbolică. Acest lucru nu ar însemna decât o sursă suplimentară de profit.

"Biserica Ortodoxă Română zice sus și tare că UE nu poate impune României recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex. Ba poate, sfinți părinți. Oricum, nu Biserica e cea îndrituită să oprească asta. Căsătoria este un act de stare civilă, oficiat și legalizat de primărie, nu de preot. Cununia religioasă nu are altă valoare decât cea simbolică. Bunînțeles, BOR are dreptul să refuze a pune pirostriile cuplurilor homosexuale, lucru cu care sunt de acord.

Pe de altă parte însă, n-ar merita să mai chibzuiască oleacă Preasfințiile Lor și Preafericitul, un biznismen de mare clasă, asupra faptului că mai multe căsătorii decât cele tradiționale ar însemna o sursă suplimentară de profit pentru Sfânta Biserică? Că, la urma urmei, nu sunt și homosexualii copiii lui Dumnezeu?", scrie CTP pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.