Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP dezvăluie motivele pentru care țara noastră nu are filme nominalizate la Premiile Oscar: 'Nu e România pe măsura Oscarurilor'

CTP

Cristian Tudor Popescu a fost invitat la emisiunea "În fața ta”, unde a vorbit despre motivele pentru care filmele românești nu au reușit, deocamdată, să intre în cursă, la categoria "Film Străin”, dar și despre controversele stârnite de filmul Adinei Pintilie, "Nu mă atinge-mă”, premiat cu Ursul de Aur, la Berlinala 2018.

"Nu e România pe măsura Oscarurilor. Nu am avut niciun un film românesc mai departe de ultimii nouă la film străin.", a spus jurnalistul, la Digi 24.

Citește și: Show total la gala premiilor Oscar! Ediție aniversară, recorduri și premiere de senzație, la Los Angeles: Lista completă a câștigătorilor

"Controversa cu Ursul de Aur.

Cristian Tudor Popescu: Nu am văzut filmul. Asta e un fenomen de recepție. S-a auzit că în film ar fi sex explicit, nudități, secvențe de sex, prin urmare deja asistăm la indignări pe scară largă. Știi că cineva, în urma cu niște ani, în legătură cu „După dealuri”, m-a sunat și m-a întrebat: vreți să vorbiți la noi la televiziune, nu spun unde, despre filmul ăsta care face rău imaginii României, înjosește românul ortodox, nu se poate așa ceva. Da, pot să vorbesc, dar n-am văzut filmul. Nici eu, îmi spune persoana respectivă, dar n-ar fi o problemă.

În atmosfera asta în care, din pacate, ne aflam în România, atmosfera de xenofagie, cum o numea Caragiale, ura, teama față de străini, această obsesie cu religia, cu familia ortodoxă...iată la ce absurdități se ajunge. Deci nu vedem filmul, dar deja ne pronunțăm moral, fără să avem un reper estetic", a mai declarat CTP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.