Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP, după decizia PNL: 'Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă'

ctp

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 propunerea făcută de PNL pentru funcția de premier în persoana lui Florin Cîțu. „A făcut dovada în funcția de ministru de Finanțe că este un om care cunoaște meserie, un om care este de bună intenție și de bună conștiință”, spune gazetarul. „Este bine că domnul Ciucă nu a fost confirmat premier”, a subliniat CTP, care a avertizat că „pentru posturile de miniștri va fi sânge pe pereți”. Nu în ultimul rând, Cristian Tudor Popescu îl compară pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea. „Domnul Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă”, a spus CTP la Digi24.

STUDIU Risc de aproape trei ori mai mare de internare la terapie intensivă pentru bărbaţi dacă se infectează cu COVID-19

„(...) De ce livrează acum presei lucruri din astea? Ca să arate cât de important este el în continuare și cum nu se cramponează de scaun, că așa ne-a spus. Că el își dă demisia din funcția de premier, nu pentru greșelile pe care le-a făcut - unele dintre ele strigătoare la cer. Nu, își dă demisia ca să ne arate că nu se cramponează de scaun. Dar n-a spus de care scaun. Așa că acum vrea să se scaunoporteze la Camera Deputaților. Deci nu vrea să se cramponeze de scaunul de premier, în schimb acum se agață de scaunul de la Camera Deputaților. Domnul Orban vrea să fie pe post de Dragnea, cu Cîțu pe post de Dăncilă. Speră ca în continuare să transmită semnalul că el este de fapt eminența cenușie în continuare, el este conducătorul, și că domnul Cîțu a fost pus premier cum a mai fost pus, dacă vă amintiți atunci, pentru foarte scurtă vreme, cu același mesaj. „Îl punem de formă pe domnul Cîțu, dar tot eu sunt. „Am făcut această mișcare să-mi dau demisia, pentru că trebuia să dau un os de ros”, „să dau impresia că s-a sacrificat cineva, eu sunt eroul”, „dar de fapt tot eu rămân șeful”.

Nu văd de ce USR și UDMR s-ar opune ca domnul Cîțu să fie premier. Bineînțeles, PSD-ul nu-l va vota, va face multă gălăgie cu îndatorarea, cu faptul că distruge țara, și așa mai departe. Cunoaștem aceste texte ale PSD-ului, dar nu văd motivul pentru care USR să se opună. USR înțeleg că s-a opus numirii lui Ciucă și pot să înțeleg. Există această argumentație pe care am spus-o mai devreme, dar în cazul domnului Cîțu nu văd de ce s-ar opune.

Pentru posturile de miniștri va fi sânge pe pereți, dar postul de premier evident nu intra în discuție. Oricât de aroganți ar fi cei de la USR, nu puteau să emită pretenții la postul de premier, cu 15%. Dar la ministere, v-am spus – sânge pe pereți. Problema este cât o să dureze aceste negocieri la bucată”, a spus CTP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.