Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP spune că Florin Cîțu este susținut de Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Florin Cîțu Iohannis Cîțu

Cristian Tudor Popescu a declarat duminică, la Digi24, că președintele Klaus Iohannis este de partea lui Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban, cu care nu a avut niciodată o relație bună.

Citește și: VIDEO Ei sunt oamenii pe care se bazează Florin Cîțu: Premierul spune că are 30 de organizații care îl vor șef suprem în PNL

"(Klaus Iohannis) are deja un favorit, pe dl. Cîțu. Între dl. Iohannis și dl. Orban nu a existat niciodată o relație de prețuire reciprocă. Nu vreți să știți ce spun unul despre altul în culise, nu la scenă deschisă. Dlui Iohannis nu i-a plăcut deloc ce a făcut Orban, care, după ce și-a dat demisia, a luat în considerare ipoteza să devină din nou premier, punând într-o situație cât se poate de penibilă pe președinte. Dar, atunci a spus Iohannis partidul să decidă. Și așa va face și acum.

Primul factor în discuție sunt rezultatele alegerilor acestea din teritoriu. Pentru că președintele nu are cum, dacă există un curent majoritar pentru Orban - ceea ce, repet, nu ar fi deloc bine, nici pentru PNL, nici pentru România - atunci președintele n-o să se poată opune, acum nu mai sunt alegeri în care el să conteze, are mult mai puțin de oferit partidului", a declarat CTP.

Dacă Florin Cîțu pierde alegerile, schimbarea sa din fruntea guvernului ar fi un pas dificil de făcut, în vreme ce, dacă pierde Ludovic Orban, ar rămâne în mod natural fără nicio putere în fruntea Camerei Deputaților, cum s-a întâmplat și cu alți politicieni înaintea lui.

"Însă există aici un atu puternic, și anume schimbarea dlui Cîțu din funcția de premier, care nu e deloc ușor de realizat, pentru că acolo are un rol important dl. Iohannis. Ce să facă dl. Orban dacă pierde dl. Cîțu, să-l schimbe după aceea prin moțiune de cenzură, pentru că e singura posibilitate? Adică pe modelul PSD - ridicol! E greu să facă lucrul acesta.

La rândul său, dl. Orban, dacă pierde, rămâne cu o funcție golită de putere, funcția de la Camera Deputaților, care are forță doar dacă ești președintele partidului. Altfel, istoria a demonstrat că șefii camerelor au pierdut aceste funcții îndată ce nu au mai avut putere în partid. Să ne amintim de Adrian Năstase, Mircea Geoană, Călin Popescu Tăriceanu... Aceea e o funcție pe care o poți deține dacă ai putere în partid și ea te ajută pentru diverse combinații în parlament, altfel nu", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.