Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP îi cere Patriarhului Daniel să sprijine campania de vaccinare: 'Este suficient să anunțe că s-a vaccinat'

CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu i-a cerut Patriarhului Danie să se vaccineze sau să anunțe că s-a vaccinat pentru a stimula campania de imunizare a populației.

„Asta e Săptămâna Patimilor, da? În Săptămâna Patimilor, dacă ar ieși Patriarhul Daniel acum și nu trebuie să-și suflece hainele preoțești ca să se vaccineze, este suficient să anunțe Patriarhul că s-a vaccinat, atât. <>.”

Sunt însă fețe bisericești care ajută autoritățile în a-i convinge pe oameni de beneficiile vaccinării, dar niciuna nu are puterea pe care o are cel aflat în fruntea Bisericii Ortodoxe Române, spune gazetarul și scriitorul:

„Printre cei care sunt anti-vaccin, foarte mulți sunt religioși practicanți. Deci, dacă ar da un astfel de semnal, am văzut că Biserica Ortodoxă a dat semnale în sensul susținerii campaniei de vaccinare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei s-a vaccinat, iar preoții au discutat cu Guvernul să contribuie la îndemnarea cetățenilor pentru a se vaccina, dar dacă ar face-o Patriarhul ar fi, după părerea mea, un efect foarte puternic asupra celor care sunt reticenți la vaccinare”, a declarat Ctristian Tudor Popescu pentru Europa FM.

Reacția gazetarului vine în contextul încetinirii campaniei de vaccinare. Prefectul Capitalei a declarat că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în București nu va atinge obiectivul în toamnă, care este de 1,2-1,3 milioane de oameni vaccinați la sfârșitul lunii august.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.