Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP îl acuză pe Dragnea de practici comuniste: Ne găsim în situația Kim Jong-il

CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a sancționat lipsa de informații privind starea de sănătate a președintelui PSD, Liviu Dragnea, și a acuzat că astfel de situații se mai întâmplau doar în dictaturile comuniste.

Digi24:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat lipsa de comunicare oficială pe tema stării de sănătate a președintelui PSD, Liviu Dragnea. El a spus, joi seară, că astfel de situații se întâmplă în dictaturi, unde starea de sănătate a conducătorului este ținută secret, amintind de Kim Jong-il și de Gheorghe Gheorghiu-Dej. „Având în vedere că nu ni s-a comunicat nimic, de către nimeni, noi putem să credem orice”, a subliniat gazetarul.
"Într-o țară democratică, astfel de date sunt publice. Analizele președintelui Statelor Unite sunt publice, le poate vedea orice american și așa e firesc în orice țară democratică, un conducător al țării nu are intimitate, cum zice doamna ministru Pintea. Intimitate în sensul să aibă o rezervă, să nu fie cu mai mulți în salon, dar să nu știm nimic oficial de starea de sănătate a domnului Dragnea asta știți unde se practică? E o situație foarte asemănătoare cu cea a tatălui băiatului-rachetă. Băiatul-rachetă din Coreea de Nord avea un tată, îl chema Kim Jong-il. Ce se știa despre el la un moment dat, că nu mai poate să stea pe picioare. Prin urmare, n-a fost la parada militară. În rest, nu s-a știut nimic luni de zile, până când au fost nevoiți să comunice faptul că marele conducător a trecut pe lumea celalaltă”, a spus gazetarul.
„Acest procedeu pe care îl folosește domnul Dragnea este specific dictaturilor și dictaturilor comuniste. Știm foarte bine, despre Gheorghiu-Dej, până când și-a dat duhul, nu a știut nimeni ce are, cum se simte. A murit! A murit și a venit Nicolae Ceaușescu. Despre Nicolae Ceaușescu în anii 80, când era copt de boli, avea diabet, afecțiuni la prostată, hipertensiune șamd. Nu știa nimeni nimic. Se auzeau zvonuri, dar nu exista niciun fel de buletin oficial în legătură cu starea de sănătate a conducătorului. Domnul Dragnea este conducătorul României și a ales această formulă tipică dictaturilor comuniste”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
„Iliescu a fost internat cu vezica biliară, i s-a extirpat, Traian Băsescu a fost operat la tiroidă și la coloană, de fiecare dată au existat informări oficiale. Cum e posibil să nu apară un medic, nu Codrin Ștefănescu, nici măcar doamna Pintea, care să ne spună: diagnosticul este următorul, tratamentul, asta este starea de sănătate. Nu-i afectează facultățile mintale. Că asta e important în primul rând, că poate lua decizii. Asta trebuie să comunice medicii poporului. Ne găsim exact în situația Kim Jong-il sau Ceaușescu anii 80. Starea de sănătate a marelui lider este secret de stat”, a completat el. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

La începutul lunii martie, guvernatorul băncii naţionale maghiare Gyorgy Matolcsy, un aliat de nădejde al premierului Viktor Orban, a declarat că în sistemul bancar local este suficient spaţiu pentru fuziuni. Apoi, recent, CEO-ul uneia  dintre cele mai mari instituţii de credit ungare şi prieten al premierului a sugerat că va încerca să cumpere o bancă scoasă la vânzare de guvern. O astfel de fuziune ar putea crea a doua cea mai mare bancă din Ungaria. Dacă seria achiziţiilor continuă cu o altă bancă deţinută de un om de afaceri din cercurile apropiate ale partidului de guvernământ, entitatea nou-creată va ajunge să rivalizeze direct cu OTP, liderul sectorului, însă unul necontrolat de stat.
CEO şi preşedinte al Takarekbank, Jozsef Vida a făcut într-o emisiune la postul de radio InfoRadio Arena o serie de comentarii care lasă de înţeles că Takarek Group va face o ofertă pentru preluarea Budapest Bank, scrie Portfolio.hu. Guvernul maghiar a cumpărat Budapest Bank de la divizia financiară a General Electric în 2015 pentru echivalentul a 615 milioane de euro. În luna ianuarie a acestui an, premierul Orban a dat instrucţiuni cabinetului său să discute cu băncile care ar putea cumpăra Budapest Bank la un preţ cel puţin egal cu cel plătit de stat, notează Reuters.
Partidul de guvernământ FIDESZ şi-a stabilit ca misiune să aducă cel puţin 50% din sistemul bancar local în mâini maghiare. Cu mai multe bănci ajunse prin diverse mecanisme sub tutela statului sau a aliaţilor partidului aflat la guvernare, misiunea este îndeplinită. De Budapest Bank este interesat şi grupul austriac Erste Group şi de aceea pe piaţă se speculează că banca va fi dată unui cumpărător local.(Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Procesul s-a maturizat pe singura bază juridică poe care o avea la nivelul Tratatului de funcţionare al UE, adică articolul 50, mult prea eliptic pentru a da indicaţii precise şi mult prea vag pentru a orienta negocierile următoare în succesiunea de evenimente care, pe fond, s-au dovedit o improvizaţie inutilă care a costat multe milioane de euro din bugetul european. Inutilă deoarece singurul rezultat pe care-l avem în această dimineaţă este un Acord şi o Declaraţie Politică între Guvernul Britanic şi Uniunea Europeană, documente respinse cu largă majoritate de voturi de Camera Comunelor şi, ca atare, devenite inoperante.
În mod normal, aşa cum s-a repetat de sute şi mii de ori atât la Bruxelles, cât şi la Londra, singurele variante logice erau fie asumarea Acordului şi intrarea de către UK în procesul de părăsire reglementată a Uniunii Europene, fie activarea opţiunii negative extrem, adică un BREXIT fără acord, cu toate punţile rupte, începând de la pe data de 29 martie, orele 23.
Asta era normalitatea jocului.
Dincolo de asta, ceea ce avem acum este un haos teribil care demonstrează că, până în ultima clipă, folosind toate mijloacele de presiune pe care le au la îndemână, britanicii descoperă noi şi noi proceduri prin care să împingă Uniunea Europeană dincolo de limitele legale şi să creeze o asemenea stare de dezordine încât, ulterior, oricând vor dori, trupele diplomaţiei britanice să pornească asalturi cu mare potenţial distructiv împotriva meterezelor proiectului european care va mai fi rămas în picioare. Ceea ce vedeţi acum, adică cererile de prelungire a datei ieşirii Marii Britanii sunt tot atâtea perdele de fum în care ar fi trebui să se piardă negociatorii europeni obosiţi, exasperaţi şi, cel puţin până acum, mereu în poziţie defensivă în faţa încercărilor continue de victimizare ale Londrei, sau cel puţin a zonei politice încă personificate de Theresa May.(Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.