stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CTP îl apără pe Bernie Sanders: O lume întreagă a auzit că Bucureștiul e cu ceva superior SUA

CTP

Digi24:

Declaraţiile lui Bernie Sanders, care s-a plâns că Bucureştiul are o viteză mai mare la internet decât Statele Unite, a iscat numeroase reacții. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că este unul dintre susținătorii democratului Bernie Sanders și că nu consideră postarea lui drept o jignire. „M-a uluit interpretarea. O interpretare hazardată din partea multora, este vorba de o jignire adresată românilor pentru că a spus că e inadmisibil ca în SUA să fie viteza la internet mai scăzută decât în București. Cum ar fi București ultima găină. Asta vine din propriul nostru complex de inferioritate, pentru că ne-am obișnuit să fim tratați în felul acesta. Eu l-aș vota mâine, este un om onest, de mare bun simț. Un om care nu jignește, am văzut cât de atent este, ironic, poate să fie sarcastic, are replică, dar nu e agresiv, nu jignește. În niciun caz Bernie Sanders nu s-a gândit să ne jignească. Dimpotrivă. O lume întreagă a auzit că Bucureștiul e cu ceva superior SUA,” a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Democratul Bernie Sanders s-a plâns miercuri pe Twitter cât de proaste sunt conexiunile la internet în Statele Unite prin comparaţie cu România. „În ziua de azi, locuitorii din Bucureşti, România, au acces la internet mult mai rapid decât multe oraşe din Statele Unite. Este inacceptabil, trebuie schimbat ceva".

contributors.ro:

Jocurile în alegerile primare par încheiate. Clinton versus Trump. Pe 8 noiembrie, americanii vor alege aşadar între sistem şi anti-sistem, între continuitatea puternic coafată, tenace dar inevitabil uzată a sistemului politic şi administrativ federal, între experienţa a peste douăzeci de ani de viaţă publică de prim nivel la Washington, opţiune care nu mai stârneşte demult pasiuni (politice) dar care se ambiţionează să reziste pe scenă, şi scălămbăiala anti-sistem a unui agent imobiliar plictisit de propriile sale afaceri, un histrion care se crede într-un veşnic show de televiziune, şi acela submediocru, pendulând între ignoranţă politică, incultură, agresivitate verbală de prost gust şi clişee pentru semidocţi. Ea spre 69, el spre 70. Şi asta spune ceva despre criza de lideri noi, substanţiali, rezonabili şi credibili, despre criza reprezentării care paralizează politica Americii de astăzi.
Dacă nu apar evenimente excepţionale, neprevăzute, Clinton şi Trump vor obţine în această vară nominalizările oficiale din partea partidelor lor, pentru a intra în cursa prezidenţială propriu-zisă din toamnă. Hillary Clinton a câştigat deja 577 de delegaţi din cei 2383 necesari pentru nominalizarea din partea democraţilor, faţă de 394 ai lui Bernie Sanders (75 de ani), iar Donald Trump şi-a asigurat 338 din 1237 delegaţi republicani necesari, faţă de 229 ai senatorului Ted Cruz. Eu spun că, deşi reprezintă doar 25-30% din procesul electoral al alegerilor primare, datele de până acum sunt suficiente pentru a înţelege cine domină competiţia pentru desemnare în cele două mari partide. Contracandidaţii acestora se retrag unul câte unul, lipsiţi de victorii în statele în care au avut loc alegeri şi mai ales părăsiţi de sponsori. Neurochirurgul Ben Carson este cel mai recent exemplu de abandon, în tabăra republicanilor.
Pe de altă parte, toate speculaţiile privind intrarea spectaculoasă în cursă, în ultimul moment, a unor candidaţi-surpriză (fostul primar al New-York-ului Michael Bloomberg, actualul vicepreşedinte Joe Biden etc.) se dovedesc nerealiste, pe măsură ce trec săptămânile, iar consumarea etapelor electorale reduce considerabil şansele ca ceva să se mai poată schimba.

Ziarul Financiar:

Preţurile mici la energia electrică vor pune o presiune suplimentară pe producătorii termo, aflaţi oricum în corzi din cauza lipsei de restructurare, în timp ce barilul ieftin ar putea duce la amânarea sau chiar anularea unor proiecte de explorare din sectorul petrolier. Toate tehnologiile smart sună foarte bine, dar fără investiţii masive în reţelele de distribuţie, energia inteligentă riscă să rămână doar un concept. Pe de altă parte, ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica şi o posibilă listare la bursă ar fi unele dintre marile oportunităţi de investiţii din 2016. La fel, zona de eficienţă energetică şi de stocare a energiei ar putea să atragă atenţia investitorilor anul acesta, cred reprezentanţii celor mai mari case de avocatură locale.
„Ne aşteptăm ca preţul energiei electrice pe pieţele OPCOM să rămână la un nivel scăzut având în vedere ponderea mare de energie din surse regenerabile. Chiar şi în cazul în care 2016 ar fi un an slab din punct de vedere hidrologic, cu impact direct asupra producţiei Hidro­electrica, preţurile vor rămâne cel mai probabil la un nivel scăzut ca urmare a aportului consistent al parcurilor eoliene şi solare. Astfel, este de aşteptat că producătorii termo vor avea în continuare un an dificil din punctul de vedere al preţurilor de vânzare“, spune Cosmin Tilea, counsel în cadrul departamentului de banking & finance al RTPR Allen & Overy.Avocatul este de părere că producătorii de energie verde se vor confrunta din nou cu probleme în ceea ce priveşte tranzacţionarea certificatelor, aceasta fiind o altă provocare din sector. De altfel, alţi avocaţi din domeniu nu se tem să declare anul 2016 ca fiind anul în care se va vedea cu adevărat cine mai poate să mai reziste în noile condiţii ale pieţei de energie verde. „Cred că anul acesta va fi anul supravieţuirii sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile. Cu o cotă de doar 12,15% pentru achiziţia de certificate verzi şi cu semnele de întrebare ridicate de aplicarea exceptărilor de la achiziţia de certificate verzi a marilor consumatori, este posibil ca peste 50% din certificatele verzi să rămână nevândute“, spune Ciprian Glodeanu, partener şi coordonator al departamentului de energie al Wolf Theiss.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.