Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP îl APĂRĂ pe Năstase: 'Problema e cu simțul umorului la englezi'

CTP

După presupusele comentarii rasiste făcute de Ilie Năstase, Cristian Tudor Popescu a recunoscut că glumele fostului sportiv nu au fost întotdeauna bune, dar și că problema este la jurnaliștii englezi care nu au simțul umorului și nu știu cine este fostul tenismen român. De asemenea, jurnalistul a precizat că să cataloghezi afirmația lui Năstase drept una rasistă este "o prostie înțepenită”.

"Deocamdată ITF nu s-a pronunțat în legătură cu asta. Dacă s-a făcut o sesizare, înțeleg de jurnaliștii britanici, ea va fi analizată. Problema e cu simțul umorului la englezi. Eu știam că au totuși englezii un simț al umorului, e adevărat mai special, umor englez. Acei ziariști sunt ziariști sportivi? Mă îndoiesc. Dacă sunt ziariști de tenis ar trebui să știe cine e Ilie Năstase și cam ce a făcut el în tenis. Ilie, de când a intrat în tenisul mare în 1970, s-a făcut remarcat, pe lângă performanța lui în tenis, prin tot felul de glume, atât fizice cât și verbale, pe teren și în afara lui, el e un entertainer. El a fost numit „the clown prince of Wimbledon”, jocul de cuvinte tot al unor jurnaliști britanici. Ca să iei de bună, să iei în serios ca o remarcă rasistă această glumiță, ca să consideri că are gânduri rasiste, asta este o prostie înțepenită. Nu cred că jurnaliștii au tangență cu tenisul și cu istoria lui”, a spus jurnalistul la Digi 24.

Citește și: Englezii l-au DESFIINȚAT pe Ilie Năstase: 'A venit timpul să scăpăm tenisul de el'

În ceea ce privește faptul că Ilie Năstase ar fi întrebat o sportică britanică în ce cameră stă, Cristian Tudor Popescu spune că, dat fiind vârsta fostului sportiv, este mai degrabă o "autoironie” decât hărțuire sexuală.

"Ce să analizeze vreo hărțuire sexuală? Ce i-a făcut? Ilie Năstase este cunoscut pentru pasiunea lui pentru doamne și domnișoare, au fost și cifre. Faptul că la 70 de ani ai lui pune o astfel de întrebare este o autoironie, mai degrabă decât o hărțuire sexuală. A trata astfel de poante inofensive, eu l-am văzut pe Ilie făcând lucrul ăsta de sute de ori, mi se pare o dovadă de rigiditate și de cășunism din partea acelor jurnaliști britanici și nu prea au legături cu tenisul”, a concluzionat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.