Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP îl laudă pe Cîțu și cere demiterea lui Predoiu și Anisie: 'Nu știu dacă va reuși să fie atât de bun ca politician pe cât de bun a fost la Finanțe'

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că desemnarea lui Florin Cîțu pentru funcția de premier din partea PNL este o soluție foarte bună, precizând că singurul minus al ministrului de Finanțe ar fi acela că poate nu va reuși să fie pe atât de bun ca politician, pe cât de bun a fost în fruntea Finanțelor. Totodată, gazetarul a apreciat că este bine că nu s-a insistat pe varianta Nicolae Ciucă, pentru că acesta reprezintă Armata și ar fi fost momentul să fie trecut în fruntea Executivului. CTP este de părere că pe perioada de interimat, Ciucă ar putea să se facă util, făcând „curățenie” prin ministere pentru a-i lăsa terenul pregătit lui Cîțu.

Citește și: Rareș Bogdan: PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri

„Este o soluție bună. A făcut dovada ca ministru de Finanțe că este un om care știe meserie, știe meseria de finanțist, un om care este de bună intenție și de bună conștiință, ceea ce este foarte rar acum în peisajul politic de la noi. Din punctul acesta de vedere, tehnic vorbind, este o soluție bună. Acum rămâne de văzut în ce măsură va reuși să fie de politician, domnul Cîțu, pentru că funcția de premier este altceva decât cea de ministru de Finanțe. Are și o componentă politică, va trebui să și negocieze, va trebui să facă anumite jocuri politice, asta este. Aici nu știu cât de bun este domnul Cîțu, dare la urma urmei încep să mă gândesc că poate este bine nici să nu fie atât de bun la politică și să-și facă meseria, din cel mai important minister, cel de Finanțe, trecut în funcția de premier, să se comporte la fel de bine cum a făcut-o la Finanțe”, a opinat Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

CTP l-a felicitat pe Nicolae Ciucă pentru că a reușit în doar două zile să îndepărteze „pilozitățile lui Orban” din ministere.

„Este bine că premierul interimar nu a fost confirmat ca premier. Nu este vorba despre persoana domnului Ciucă, e vorba de funcție, domnia sa reprezintă Armata și nu era tocmai potrivit ca ministrul Apărării să fie pus premier. Domnul Ciucă ar putea să facă totuși ceva: să-l ajute pe domnul Cîțu, până când va fi confirmat premier,  și anume să-i facă niște curățenie. A început-o, a dat afară deja niște pilozități de-ale domnului Orban și ar putea să continue. De pildă poate s-o convingă pe doamna Anisie să se mai ducă pe acasă, să se mai ducă să injecteze în capul elevilor vastele ei cunoștințe de limbă română, pe domnul Predoiu poate să-l convingă să treacă în avocatură, deci asta ar putea face domnul Ciucă, în calitate de militar, să-i curețe terenul domnului Cîțu”, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.